• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Nafaka mağdurlarına kötü haber!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Ömür boyu nafaka uygulaması milyonlarca kişiyi mağdur ediyor. 1 gün evli kalasalar dahi ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalanlar bu mağduriyetin son bulmasını istiyor. Ancak hükümet verilen sözlere rağmen süresiz nafaka mağduriyetini çözecek adım atmıyor. Edinilen bilgilere göre nafaka düzenlemesi 4. Yargı paketinde de yer alamayacak.

SÜRESİZ NAFAKAYA ÇÖZÜM YİNE ERTELENDİ

Defalarca söz verilmesine rağmen süresiz nafaka konusunda bir adım atılmadı. 1. Yargı paketinde yer verileceği açıklanan nafaka düzenlemesi her yargı paketi açıklandığında ertelendi. Mağdurların umut bağladığı 4. Yargı paketinin de yakın zamanda meclise geleceği düşünülüyor. Ancak edinilen bilgilere göre nafaka düzenlemesi bu pakette de yer alamayacak.

MAĞDRULAR TEPKİLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve eski Aile Bakanı Zehre Zümrüt Selçuk’un verdiği sözlere rağmen açıklanan yargı paketlerinde süresiz nafaka ve çocuk icrasına bir düzenleme yapılmadı. Nafakada yapılacak düzenlemenin ise evlilik süresi kadar olması veya üst sınır belirlenmesi şeklinde olacağı iddia ediliyor. Öte yandan mağdurlar ise duruma tepki gösteriyor. Dün süresiz nafaka mağdurları ise seslerini duyurmak için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir