• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Türkiye`de 17 bin 500 faili meçhul cinayet işlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valiliği`nin organizasyonuyla hükümetin başlatmış olduğu çözüm sürecine destek amacıyla Çanakkale`deki şehitlik gezisine giden heyet, Ankara`da konakladıkları otelde Van Milletvekilleri tarafından ziyaret edildi.

 

\"Türkiye`deki 17 bin 500 faili meçhulün birçoğu doğu ve güneydoğu`da yaşandı\"
Kırsaldaki sorunların, daha önce olduğu gibi bundan sonra da çözüleceği sözünü veren Bilici, \"30 yıldır süregelen, hatta 1926 yılından bugüne kadar süregelen bir sorunun çözümü noktasında bir milattır. Bu ülkede on binlerce insanımız hayatını kaybetti. Türkiye genelinde yapılacak istatistiklere göre, terörden en fazla Doğu ve Güneydoğu insanı zarar görmüştür. Yatırımları bir kenara bırakıyoruz. Ama can kayıpları noktasında çok acılar çektik. Bu ülkede 17 bin 500 faili meçhul cinayet meydana geldi. Ağırlıklı olarak yine Doğu ve Güneydoğu insanı hayatını kaybetti\" dedi.

 

\"`Ben Kürdüm` diyen her insan cezaevlerine atıldı\"
12 Eylül sonrası Diyarbakır gibi cezaevlerine hapsedilen insanların çok ağır işkencelere maruz kaldığını hatırlatan Bilici, \"Yollarda seyahat etme esnasında araçtan indirilen kadın, çocuk ve yetişkinlerimiz hiç hak etmedikleri muamelelere maruz kaldılar. Seyahat özgürlüğümüz elimizden alındı. `Ben Kürdüm` diyen her insan cezaevine atıldı. O günlerden bugünlere geldik. Bunun kıymetini iyi bilmemiz lazım. Bu sürece de hepimiz destek vermeliyiz. Elimizden ne geliyorsa Allah rızası için yapalım. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vücudunu koymuş, biz de hiç olmazsa elimizi koyalım ve bu sürece destek verelim. Bu sürece destek verme babında yapmış olduğunuz bu ziyaret çok önemlidir. İnşallah TBMM`ye yapacağınız ziyaret daha çok yer alacak\" dedi.

 

MHP ve CHP`ye tepki
MHP ve CHP`ye de tepki gösteren, Van milletvekili Burhan Kayatürk, \"Barış sürecine katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Bununla beraber bu kanın durmasını istemeyenleri de Allah`a havale edeceğiz. Geçtiğimiz hafta MHP`nin bayrağa saygısızlık yapılmış gibi Meclisi Türk bayraklarıyla donatmasını anlayabilmiş değiliz. Şimdi her tarafta `vatan mitingi, bayrak mitingi` yaptırıyor. Bunlar bizim saygı duyduğumuz şeylerdir. Bizim vatanla, bayrakla Allah`a şükür problemimiz yok. Ama bölgede en büyük zararı biz yaşıyoruz\" dedi.

 

\"Süreç neticelenirse yatırımlarını erteleyen işadamları sırada bekliyor\"
Kayatürk, birçok projenin bölgede yaşanan çatışmadan dolayı ertelendiğinin altını çizerek, \"Tekstil Kent ve çılgın projeler olarak adlandırılan turizm projelerimiz var. Fakat o dönemde yatırımcı aniden geri çekilmek zorunda kaldı. Ama şimdi Allah`ın izniyle, sizlerin de yakından takip etiği gibi tekrar bölgenin normalleşmesiyle bu yatırımcılar yine gelecek. Biliyorsunuz ki; bölgede akan kan ve gözyaşı durmadığı zaman yatırımcı gelmez. Türkiye`nin her tarafında işsizlik var; ama en fazla bizim insanımız işsiz. Dolayısıyla herkesin bizi anlaması lazım. CHP ve MHP`nin ortaya koyduğu tavır, gerçekten yapıcı değil. El ele vererek bu sorunu çözmemiz lazım\" ifadelerini kullandı.

 

Kürt sorunu bu ülkede her zaman iç siyasete malzeme edilmiş
Van Milletvekili Fatih Çiftçi, \"Ülke sadece Doğu ve Güneydoğu`dan ibaret değil. 75 milyon nüfuslu bir ülke ve maalesef üzülerek söylüyorum, Kürt sorunu bu ülkede her zaman iç siyasete malzeme edilmiş, kurban edilmiş; siyasi partiler, muhalefet partileri tarafından büyük bir argüman olarak kullanılmıştır. Günlük çözümlerle bu işi çözmeye çalışmış veya tamamıyla güvenlik güçlerine havale etmişlerdir\" diye konuştu.

 

Daha sonra konuşan Van Milletvekili Gülşen Orhan ise Çanakkale ve Ankara ziyaretinin anlamlı olduğunu belirterek, bu program inşallah hayra vesile olur.\" dedi.

 

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı da; Çanakkale ve Ankara programına başkanlık yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ile İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Şinasi Erol da hazır bulundu. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir