• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Muharrem İnce: Kürtçe eğitim pedagojik olarak uygun değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

CHP’den ayrılarak parti kuran Muharrem İnce katıldığı bir televizyon programında skandal sözlere imza attı. İnce, “Kürtçe anadilde eğitim pedagojik olarak uygun değil” dedi. Hiçbir bilimsel temele dayanmayan bu sözler tepkilere neden oldu.

“İZMİR'DE GÖREV YAPAMA, HAKKARİ'DE KAL' DEMEKTİR”

Muharrem İnce önceki gün katıldığı bir televizyon programında tepki çeken ifadelere imza attı. İnce, “Ana dil siyasetçilerin işi değil eğitimcilerin tartışacağı bir konudur. Pedagojiye uygunsa bilin ki üniter devlete de uygundur. Ama Kürtçe anadilde eğitim pedagojik olarak uygun değil. Fiziği, matematiği Kürtçe anlatalım demek, 'Ey Kürt kızı, delikanlısı, sen doktor ol ama İzmir'de görev yapama, Hakkari'de kal' demektir.” şeklinde konuştu.

“BU EFENDİYE GÖRE PEDAGOJİ BİLİMİ BİLE TERTİPÇİ, İNKÂRCIDIR”

HÜDA PAR eski GİK üyesi Mehmet Emin Vural ise İnce’nin sözlerine tepki gösterdi. Vural, “Sn. Muharrem İnce; Kürtçe anadilde eğitim pedagojiye göre uygun değil diyor! Çocukların duygusal, zihinsel sosyal vs. olarak geliştirmenin adı olan pedagoji bilimi eğitim dili söz konusu Kürtçe olunca olmazmış? Bu efendiye göre pedagoji bilimi bile tertipçi, inkârcıdır. Kendisi gibi!” dedi.

“MEMLEKETİN EN ÖNEMLİ SORUNU İÇİN, ‘SİYASETÇİLERİN İŞİ DEĞİL’ DİYOR”

Bir sosyal medya kullanıcısı ise “Memleket adıyla kurulan, memlekete huzur, adalet lazım diyen 'yeni parti' memleketin en önemli sorunu için, bu "siyasetçilerin işi değil" diyor. Gülelim mi ağlayalım mı!” ifadelerini kullanarak İnce’nin sözlerine tepki gösterdi.

GEÇMİŞTE ‘KÜRTÇE EĞİTİM OLABİLİR’ DEMİŞ

Muharrem İnce 2010 yılında ise Ünal Özmen’e verdiği bir demeçte Kürtçe’nin okullarda öğretilmesinde bir sakınca olmadığını ifade etmişti.

Yine Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi katıldığı bir televizyon programında “Çocuklara anadilini öğreteceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir