• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kürtçe öğrenmek isteyenler bu haber sizin için!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halepçe Katliamının yıl dönümün 16 Mart’ta yayın hayatına başlayan Deng û Rengê Kurdan TV, (DRK TV) yayına başladığından beri ilgiyle takip ediliyor. DRK TV, heyecanla beklenilen Kürtçe eğitim videolarını yükleyemeye başladı.

“KÜRTÇE ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

Kanalın kuruluş amacını açıklayan DRK TV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baran, Kürdistan bölgesinden insanların yaşamını, doğasını ve coğrafi özelliklerini paylaşacaklarını ifade etmişti. Baran, “Bunun yanı sıra daha çok kültür, yaşam ve özellikle Kürtçe dilimiz üzerinde çalışmalar yürüteceğiz. Çünkü Kürtçe dili, resmi bir dil olmaması dolayısıyla ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Kürdistan'ın 4 ve hatta 5 bölgesinde yaygın olan lehçeleri ön plana çıkararak yayınlarımızı sürdüreceğiz. Bu şekilde kanalımızda herkes kendi yaşamında farklı karelerle karşılaşacak, kendini bulacak." demişti.

ÜCRETSİZ DERSLER BAŞLADI

Baran’ın açıklamasının ardından DRK TV izleyicileri merakla Kürtçe eğitim videolarını bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde ‘Dersa Rêzimana Kurmancî’ adıyla bir video yüklendi ve böylece ücretsiz dersler başlamış oldu.

 

Kürtçe’den sonra, yok olamaya yüz tutmuş dillerden olan Zazaca dersleri de başladı. DRK TV’de çocuklarına anadillerini öğretmek isteyeler için de eğlenceli ve eğitici videolar bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir