• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
​Maarif Vakfı Togo'da eğitim faaliyetlerine başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Togo Eğitim Bakanlığı tarafından hukuka aykırı hareket ettiği gerekçesi ile FETÖ okulunu süresiz olarak kapattığını duyurmuştu. Ankara’da, Togo Cumhuriyeti ve Türkiye Maarif Vakfı arasında Vakfın Togo’da eğitim faaliyetine başlamasına ilişkin bir Mutabakat Zaptı imzalandı. Gerçekleşen bu anlaşma ile Türkiye Maarif Vakfı, önümüzdeki yıldan itibaren Togo’da eğitim faaliyetlerine başlayacak.

Resmî bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Togo Dışişleri Bakanı Prof. Robert Dussey ve beraberindeki heyet 31 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul’da bulunan Türkiye Maarif Vakfı merkezini ziyaret etti.

Görüşmenin ardından bugün Ankara’da, Togo Cumhuriyeti ve Türkiye Maarif Vakfı arasında Vakfın Togo’da eğitim faaliyetine başlamasına ilişkin bir Mutabakat Zaptı imzalandı. Togo Dışişleri Bakanı Prof. Robert Dussey ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından imzalanan ve Türkiye Maarif Vakfının hukuki statüsünü tanıyan, 2021-2022 öğretim yılında Lome’de Uluslararası Maarif Okulu’nun açılmasını ve kapatılan okulun öğrencilerinin eğitim hayatları aksamadan devam edebilmelerini öngören anlaşma uyarınca, Türkiye Maarif Vakfı Togo’nun başkenti Lomé’de eğitim faaliyeti yürütmek için çalışmalara başlayacak.

"Togo'nun FETÖ'yle mücadelemize verdiği desteği takdirle karşılıyoruz"

Bakan Çavuşoğlu imza törende yaptığı açıklamada, "Türkiye Maarif Vakfı anlaşmasını da imzaladık. Maarif Vakfı'nın Togo'da yeni okullar açılması için Togo'nun desteğine ihtiyacımız var. Ayrıca Togo'nun FETÖ'yle mücadelemize verdiği desteği takdirle karşıladığımızı vurgulamak isterim. FETÖ iltisaklı okulun kapatıldığını dostum Robert bana söyledi. Kendisine ve Togo hükümetine şükranlarımızı sunuyoruz. Biz de eğitim konusunda Türkiye Maarif Vakfımızla birlikte Togo'ya destek vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

İmza töreninde konuşan Togo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Prof. Robert Dussey, "Togo’nun başkenti Lomé’de hukuka aykırı olarak faaliyet gösteren FETÖ iltisaklı okulun kapatıldı. Çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını sağlayacağız." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir