• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ortaöğretim öğrencileri projelerini sundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi Sergi Salonu`nda yapılan açılış sergisine Van Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul,TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof Dr Cemil Tunç, YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Demireli, YYÜ öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Serginin açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından aralarında Van`ın da bulunduğu 8 ildeki okuların öğrencileri yaptıkları birbirinden ilginç projelerle boy gösterdi.

 

Stantları tek tek gezen protokol üyeleri, öğrencilerin yaptıkları projeler hakkında bilgi edindi.

 

Standların gezilmesini ardından konu ile ilgili görüşlerini belirten Vali Karaloğlu, bu yılki projelerde geçen senelere oranla daha fazla sosyal projelerin yer aldığını ve bunun kendisini mutlu ettiğini belirtti. Bu yılki projelerde öğrencilerin bölgenin sorunlarına eğildiğini söyleyen Karaloğlu, \"Namus algısını çalışmışlar, kadın erkek ilişkisini çalışmışlar, kız çocuklarını okula gönderilmemesini çalışmışlar. Bu konular gerçekten bölgenin sorunlarından. Bunlar üzerinde ortaöğretim düzeyinde çocuklarımızı ilgi duyması araştırma yapmış, onu bir projeye dönüştürmesi önemli olduğunu düşünüyorum. Biz çocuklarımızı artık ezberci, hazırcı bir eğitim metodundan; araştırmacı ve üretici bir eğitim modeline mutlak surette dönmemiz lazım, dönüyoruz zaten. Milli eğitim müfredatları son yıllardaki değişiklikleri, fatih projesiyle akıllı tahtalar tablet bilgisayarlar, buna yönelik çalışmalar. İnşallah geleceğimiz bugünümüzden daha iyi olacak. Artık çocuklarımızı laboratuara sokmamız lazım. Artık hazır bilgi vermenin yerine bilgiye ulaşmanın yolların çocuklarımıza öğretim onlara araştırmaya yönlendirmemiz lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim\" dedi.

 

Sergi, 28 Mart Perşembe gününe kadar YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi Sergi Salonu`nda gezilebilecek. Serginin ödül töreni ise 29 mart Cuma günü saat 10.30`da yine sergi salonunda yapılacak.(Fırat Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir