• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
`Ne Mutlu Türküm Diyene` Silindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan Atatürk Heykeli`nin kaidesindeki, `Ne mutlu Türküm diyene` yazısı, iki gün önce sökülerek yerine, `Yurtta sulh cihanda sulh` yazısı takıldı. Bu değişiklik Batman` da hükümetle İmralı arasında yürütülen `çözüm sürecinin ilk uygulaması` olarak değerlendirildi.

Batman kent merkezinde yaklaşık 30 yıldır Atatürk Heykeli kaidesinde bulunan, `Ne Mutlu Türküm diyene` vecizesi, 2 gün önce söküldü. Cumhuriyet Meydanı`nın sembollerinden olan heykelin kaidesindeki  `Ne Mutlu Türküm Diyene` sözünün yerine `Yurtta Sulh Cihanda Sulh` sözü yazıldı. Yeni yazıyı görenler bu değişikliği, Çözüm sürecinin Batman`daki yansıması olarak değerlendirdi.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk heykeli kaidesindeki vecizenin değiştirilmesiyle ilgili Batman Valisi Yılmaz Arslan, konu ile ilgili Batman Belediye Başkanlığı`ndan bilgi alınmasını istedi. Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ise, anıttaki yazının sorumluluğunun Belediyede olmadığını, kendilerinin sorumluluğunun sokak ve cadde isimlerinin değiştirilmesinde olduğunu ifade etti.

Batman`ın en merkezi yeri Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan Atatürk heykeli`ndeki `Ne Mutlu Türküm Diyene` vecizesini hangi kuruluşun ya da kimin değiştirdiği net olarak öğrenilemedi.


DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir