• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İsrail Özür Dilese de İlişkiler Eskisi Gibi Olamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mavi Marmara gemisine Gazze`ye insani yardım götürürken uluslararası sularda saldırıp 9 kişiyi şehit eden ve onlarca kişiyi yaralayan İsrail Türkiye`den özür diledi.
Siyonist Başbakan Netanyahu, Başbakan Erdoğan`ı telefonla arayarak Mavi Marmara baskını için özür dileyerek baskında şehit olanların ailelerine tazminat vermeyi kabul ettiğini belirtti.
İsrail`in özür dilemesini ve bundan sonraki süreçte neler olacağı ile ilgili İLKHA`ya açıklamalarda bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "İsrail`in Mavi Marmara`yı şımarık bir şekilde, terörist bir anlayışla hatta korsanca bir tavırla vurarak masum insanları katletti. Artık Ortadoğu`da Türkiye ile İsrail`in çizdiği ortak bir denge politikası bundan sonra uygulanamaz. Biz Türkiye ile İsrail ilişkilerinin hiçbir zaman normalleşmesi taraftarı değiliz. İsrail`in eli kanlıdır" dedi.
 
İsrail`in eli kanlıdır
İsrail`in açık denizde Mavi Marmara`ya saldırıp 9 kişiyi şehit ettiği zaman tüm dünyanın ayağa kalktığını ifade eden Yıldırım, "İsrail kendi gücüne çok güveniyordu. Şımarıklık yapıyordu. Dünya halklarının kendi yanında olacağına inandı. Mavi Marmara`nın haklılığı o kadar netti ki İnsanlar Mavi Marmara`nın ortaya koymak istediği hedefi anladılar. İsrail bunu algılayamadı. Çünkü İsrail kibirliydi bütün dünyayı kendisine hizmet ediyor kabul ediyordu.
 
Herkes İsrail`i çok zeki ve akıllı zanneder ama ben her zaman söylüyorum İsrail`in bir zeka sorunu var. Siyonistler kendi işgal ettikleri Filistin`de kurmuş oldukları sözde devleti yine kendi akılsızlıkları yüzünden batıracaklar. Mavi Marmara ile bunu yaptılar. İsrail üç yıl özür dilememek için direndi. Aslında özür dilememesi kurum olarak bizim işimize geliyordu. Açık yüreklilikle bunu ifade ediyorum. Biz Türkiye ile İsrail ilişkilerinin hiçbir zaman normalleşmesi taraftarı değiliz. İsrail`in eli kanlıdır. Sadece Filistin`de değil dünyanın birçok yerinde masum ve mazlum insanların katledilmesini sağlıyor" diye konuştu.
 
İsrail masum insanları katlettiğini kabul etti
İsrail`in özür dilemekle suçunu itiraf ettiğini ifade eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "İsrail özür dilemekle bütün dünyaya şunu göstermiş oldu. Biz haksız yere bir blokaj uyguluyoruz. Mavi Marmara`yı şımarık bir şekilde, terörist bir anlayışla hatta korsanca bir tavırla vurduk, masum insanları katlettik. Bütün insanlardan özür diliyoruz dediler. Bunu büyük şeytanın lideriyle beraber söylediler. Mavi Marmara olayında dünya halkalarının büyük bir kısmı yanımızda yer almakla beraber ne yazık ki ABD`nin vatandaşlarının büyük bir kısmı İsrail propagandasından etkilenmişti. İsrail`i haklı görüyordu.
 
Bu özürle birlikte dünyanın her tarafındaki insanlar bizim haklılığımızı kabul etti. Biz bize dilenen özrün zevkini yaşarız, onlar da bu haltı nasıl yedik, nasıl işledik diye birbirlerine düşerler. Yani her zaman derim bir, sıfırdan iyidir. Biz şuanda dünya nezdinde İsrail`e karşı bir sıfır öndeyiz. İnşallah mahkemelere de olumlu yansıyacak. Halkımız her zaman teyakkuz halinde olmalı çünkü İsrail`e güvenilmez. Türkiye kendisine verilen sözlerin takipçisi olmalıdır. Biz İsrail`e hiçbir zaman güvenemeyiz" şeklinde konuştu.
(Şükrü Gündüz - M. Erkan Yavuz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir