• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
KDP’den çok sert PKK eleştirisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Kürdistan Parlamentosu Grubu, Türkiye’nin hava saldırıları nedeniyle Kürdistan doğasının büyük zarar gördüğünü açıkladı.

K24’ün haberine göre Kürdistan parlamentosunda TSK’nın harekatları ile PKK’nin Kürdistan coğrafyasına ödettiği bedeller konuşuldu.

PKK’nin her zaman Türkiye’ye bahaneler verdiğini ve Kürdistan Bölgesi’nin hassasiyetlerini göz önünde bulundurmadığına dikkati çeken KDP Kürdistan Parlamentosu Grubu açıklamasında  “Maalesef PKK – Türkiye savaşı, Kürdistan yaşamı ve doğası için her zaman yıkım oldu. Köylerin yıkılması ve sınır bölgesinde yaşamın bırakılmaması oldu” denildi.

Türkiye hükümetini de seslenilen açıklamada hükümetten Kürdistan doğasına karşı daha hassas olması istenirken PKK ise “Türkiye’nin eline koz verdiği” ve “Kürdistan Bölgesi’nin hassas durumuna karşı sorumlulukla davranmadığı” için eleştirildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Türkiye hükümetine, sivil halkı, Kürdistan doğasını ve köylerimizi PKK ile arasındaki soruna kurban etmemesi çağrısında bulunduğumuz gibi, PKK’ye de her zaman Türkiye’nin eline koz verdiği ve Kürdistan Bölgesi’nin hassas durumuna karşı sorumlulukla davranmadığını söylüyoruz. Kürdistan Bölgesi’ni karıştırıp, Kürdistan’ın halkı, toprağı ve doğasının onların Türkiye’nin eline verdikleri kozun bedelini ödemesini istiyorlar.

Burada Irak hükümetinden tutum belirlemeleri ve soruna karşı tarafsız olmamaları çağrısında bulunuyoruz. Hem Türkiye devleti ile konuşulsun, hem de PKK’ye açık mesaj verilsin.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir