• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Erbil’den Ankara’ya ‘ağaç kesme’ tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya ilişkin yazılı açıklama yayımlayan Hükümet Sözcüsü Cutyar Adil, TSK’nın sınır bölgelerinde  ağaç kesme faaliyetlerinde bulunduğunu iddia etti. Operasyonlar nedeniyle ağaçların kesildiğini belirten Adil, duruma tepki göstererek, bu konuda Ankara hükümetine gereken bilgilendirmenin yapıldığını belirtti.

“PKK’NİN VARLIĞI ÇATIŞMALARA SEBEP OLUYOR”

Rudaw’da yer alan habere göre,  Kürdistan Hükümet Sözcüsü  Cutyar Adil'in iddialarına yer verildi. Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi topraklarındaki ormanlarda ağaç kestiğini iddia eden Adil, bu eylemin kabul edilemez olduğunun belirterek, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kürdistan’ın doğasına zarar verilmesi ve ağaçların kesilmesi konusunda endişesini ve tepkisi ortaya koyarak, sınır bölgelerinde ağaç kesme eylemlerinin kabul edilemez olduğu ve resmi olarak Türk Hükümeti'nin buna son vermesi gerektiği yönünde gereken bilgilendirmeyi yapmıştır. PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığı Türkiye’nin bu bölgelere gelmesine ve taraflar arasında çatışma yaşanmasına sebep olmuştur.” ifadelerini kullandı.

PKK’nin de hem Kürdistan Bölgesi hem de Irak’ın toprak egemenliğine saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Adil, “Bölge insanının daha fazla acı çekmesine ve zorla göç etmeyle karşı karşıya bırakmayın” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir