• DOLAR 32.265
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2468.726
  • ...
Başörtüsü yasağına karşı 100 bin imza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başörtüsü yasağının kalkmasını isteyen İnanç ve Vicdan Özgürlükleri Derneği (DEVAMM), başörtüsü sorununun tamamen çözümü için, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı’na yüz binlik başvuru” kampanyası başlattı.

Genel Başkanı Hacı İlqar İbrahimoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, dünya görüşlerinden, siyasi görüşlerinden, inancından ayırt etmeksizin kamuoyunun her kademesinden insanların imza kampanyasına katılabileceğini söyledi.

Kampanyanın bölücü değil birleştirici olacağını kaydeden İbrahimoğlu, yasağın devam etmesinin kimseye hayır getirmediğini belirtti. İbrahimoğlu; “Amacımız bu girişimle dini inanca bağlı sorunların tek seferde çözülmesidir. Bu yasak yüz binlerce insanı manevi ıztıraba sokuyor. Bununla beraber bu yasak toplum içi vahdeti kötü etkiliyor, ülkenin gelişmesi için hayati olan iç bağlantıların zayıflamasına sebep oluyor.

Bunları göz önünde bulundurarak, ülkenin gelişmesine katkıda bulunmak, Allah karşısında görevini yapmak, toplum içinde vahdete ve devletin güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla, Anayasanın “12.I İnsan ve vatandaş haklarının temini devletin yüce amacıdır, 26.II Devlet herkesin özgürlüklerinin ve haklarının savunmasına teminat veriyor, 48.I Herkesin vicdani özgürlüğü vardır, 48.II Herkesin dinle ilişkisini özgürce tayin etmek, her hangi bir dine tek başına veya başkaları ile beraber inanmak, veya hiçbir dine inanmamak, dine olan inancını açıklamak ve yaymak hakkı vardır” maddelerini esas alarak, Anayasanın “57.I Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşlarının devlet kurumlarına şahsen başvurmak veya tek başına veya toplu yazılı başvurular yapmak hakkı vardır” maddesine ve Vatandaşların başvurusuna bakılması kuralları hakkında, Azerbaycan Cumhuriyeti Yasasının 1. Maddesini esas alarak, ‘Azerbaycan Cumhurbaşkanına yüz binlik başvuru’ kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Kampanya kapsamında en azı 100 bin vatandaşın imzası toplanarak Cumhurbaşkanı’na başvuru planlanmıştır” dedi.

Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir