• DOLAR 32.339
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2410.571
  • ...
Eğitim Bir Sen Okullara Yapılan Saldırıları Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir Sen, Eğitim kurumlarına yönelik yapılan saldırıları kınadı. YSK`nın ucube kararlarından sonra bölgede bile bile gerginliğe gidildiğini söyleyen Eğitim Sen Şube Başkanı M. Şafi Özperk, üzücü ve kınanması gerekenlerin arasında YSK`nın bu akıl almaz kararlarına karşı tepkilerin, eğitim kurumlarına yönelmesi olduğunu belirtti. Eğitim-Bir-Sen olarak eğitim kurumlarına yönelik Batman merkezde ilk olarak Vakıfbank ilköğretim okuluna parça tesirli bomba atıldığını, suçsuz insanların, suçsuz kurumların hedef haline getirilmesi ve toplumda kaos ve korkunun hakim olmasına yardımcı olunduğunu söyleyen Özperk, yetkililerin bu saldırılar karşısında sessiz kalışını talihsizlik olarak değerlendirdi.

"Yetkililerin bu duruma ilgisiz ve alakasız kalması talihsizliktir"
Gençlerin şiddet anlayışına sahip olmasının ürkütücü olduğunu söyleyen Özperk, "Talihsizlik olarak nitelendireceğimiz durum ise yetkililerin bu duruma ilgisiz ve alakasız kalmasıdır. Bir okulun camlarının kırılması veya bir yere ses bombasının atılması veya bir yere parça tesirli ses bombasının konulması şüphesiz verilen kararı geri getirmeyecektir. Biz buna eminiz fakat diğer taraftan gençlerimizin bu tür işlerle meşgul olması bu tür bir şiddet anlayışına sahip olması bilinçaltlarına bu tür intikamcı mantığın yerleşiyor olması gerçekten ürkütücüdür." dedi.

"Gençliğin zihninde yerleşen şiddet olgusu düzeltilmeli"
Bu tür eylemlerde daha çok gençlerin ön plana çıkarıldığını kaydeden Özperk gençliğin zihninde yerleşen şiddet olgusunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Özperk, "Yapılması gereken toplumun bir bütün olarak bütün sivil ve resmi kuruluşlarıyla kişileriyle gençliğin zihninde yer etmiş bu şiddet olgusunu bir şekilde düzeltmektir. İnsan sevgisini, hoşgörüsünü, adalet anlayışını demokratik hak arama anlayışını kazandırmaktır."

"Eğitim kurumlarına yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz"
Saldırıları kınayan Özperk, "Bu çerçevede biz Eğitim-Bir-Sen Batman şubesi olarak okullarımıza ve diğer eğitim kurumlarına yapılan her türlü saldırıları kimden gelirse gelsin kim ve ne adına yapılırsa yapılsın kınıyoruz reddediyoruz. Bu tür saldırıların derhal son bulmasını umut ediyor ve diliyoruz."ifadelerini kullandı.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir