• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Hindistan'da kasırga: 5 kişi öldü bir milyonu aşkın insan yerinden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yerel basında çıkan haberlere göre, Hindistan'ın doğu eyaletleri olan Batı Bengal ve Odisha kıyılarını vuran Yaas Kasırgası'nın ardından 5 kişi öldü.

Batı Bengal'de, bölgedeki bir kasırga sığınağına yerleşen bir gencin boğulmuş halde cesedine ulaşıldı.

Eyalet Başbakanı Mamata Banerjee, Batı Bengal'in sahil kasabası Digha'da da 2 kişinin daha öldüğünü, bunlardan birinin bina çökmesi sonucu, diğerinin ise denizde sürüklenerek hayatını kaybettiği söyledi.

Odisha'daki yetkililer ise bir kişinin üzerine ağaç düşmesi sonucu öldüğünü, 15 yaşındaki bir çocuğun cesedinin de bir gölette bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan Batı Bengal'in Hooghly bölgesinde de kasırga sırasında 2 kişi elektrik çarpması sonucu yaralandı.

Karaya çıkan kasırganın hızının saatte 140 kilometreye ulaştığını belirten Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), kasırganın önümüzdeki altı saat içinde kademeli olarak bir siklonik fırtınaya dönüşeceğini belirtti.

Ayrıca her iki eyalette de hasarlar rapor edildi. Deniz suyunun yerleşim alanlarına girmesi ve alçak alanların sular altında kalması nedeniyle yaklaşık 20 bin ev ve barınak hasar gördü.

Yerel yönetimler, şiddetli yağışların devam edeceğinden insanları kapalı alanlarda kalmaları konusunda uyardı.

Yetkililer ayrıca Odisha ve Batı Bengal'de 1 milyonu aşkın kişinin kıyı bölgelerinden tahliye edildiğini bildirdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir