• DOLAR 32.274
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2407.517
  • ...
Ahşap Panel Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahşap panel, bir alanda hem tavan hem de duvara uygulanabilen ve yaşam alanına göre kişiselleştirilebilen bir panel türüdür. Paneller kullanmak istediğiniz alana göre şekillendirilebilir. Kullanıldığı duvar ve tavan görünümünü en modern şekilde değiştirebilir. Ahşap panelleri alanlarda yatay veya dikey olarak uygulayabilirsiniz.

Ahşap panellerin üretiminde en yaygın olarak Ayous ağacı tercih edilir. Ancak bunun dışında panel üretiminde farklı masifler de kullanılır. Gürgen, iriko, çam, meşe gibi farklı ağaçlar da ahşap panel üretiminde kullanılıyor. Buna ek olarak MDFLAM ya da kaplamalı MDF şeklinde de ahşap panel üretilebilir. Yaşam alanınızın tarzına, bütçenize ve taleplerinize göre istediğiniz ağaçtan üretilen panelleri seçebilirsiniz.

Ahşap Panel Nerelerde Kullanılır?

Ahşap paneller kullandığınız alanın yapısı ve kullanım amacınıza göre özellikleri değiştirilebilecek ürünlerdir. Bu ürünleri yaşam alanlarınızda hem duvar hem de tavanlarda kullanabilirsiniz. Panellerin montaj işlemleri tek tek yapılabilir. Bunun dışında bütün halinde montaj da yapılabilir.

Ahşap panelleri alanlarda sade ve şık bir hava oluşturmak istiyorsanız belirli bölgelerde de uygulayabilirsiniz. Bu sayede kullandığınız alana geniş bir görünüm de sağlar. Ahşap panel modelleri tüm iç mekanlarda dekoratif ya da akustik amaçlı uygulanabilir.

Toplantı salonu, konferans salonları, tiyatro salonları, müzik ve televizyon stüdyoları, seminer salonları, spor salonları, eğlence mekanları, oteller, restoranlar, telekonferans salonları, çağrı merkezleri gibi mekanlarda kullanılabilir. Ayrıca paneller çeşitli kamu kurumlarında da kullanılabilir.

Son yıllarda daha yaygın olarak kullanılan ahşap paneller ofis ve evlerde de kullanılabilir. Profesyonel iç mimarlık projelerinde tavan sistemlerinde ve duvar tasarımında yaygın olarak tercih edilir. Ahşap paneller iç mekanlarda kullanılabileceği gibi dış mekanlarda kullanılmaya da uygundur. Dış mekanlarda da dayanıklı ve kaliteli ürünlerdir.

Ahşap Panel Özellikleri Nelerdir?

Ahşap paneller yaşam alanlarına şıklık, sadelik ve zarafet katan dekorasyon ürünlerdir. Bu ürünlerin genel özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Ahşap paneller kullanıldığı alanda ses yalıtımı sağlar. Yaşam alanına dışarıdan gelecek rahatsız edici sesleri emerek engeller.
  • Kullanıldığı alanda uğultu, cızırtı gibi rahatsız edici sesleri duymayı engeller. Ayrıca rahatsız edici seslerin yayılmasına da engel olur. Böylece stüdyolarda ve salonlarda ses verimini en üst seviyeye çıkarır.
  • Yaşam alanlarında dekoratif olarak da kullanılabilecek ürünlerdir. Yaşam alanlarına ahşap detayları eklemek isteyenler farklı ihtiyaç ve tercihe göre özel olarak kullanabilir.
  • Ahşap paneller kullanılacakları alana göre kişiselleştirilebilir. Akustik ahşap buffle panel, borulu taban panel, hook on tavan panel, ahşap duvar paneli gibi farklı şekillerde uygulanabiliyor.
  • Yaşam alanına ve ihtiyaçlarınıza göre sınırsız tasarım özgürlüğü sunar. İstediğiniz ölçü ve kalınlıklarda ahşap paneller üretilir.
  • Paneller masif ağaç, MDFLAM, doğal kaplama ve lake boya gibi farklı türlerde üretilebilir.

Ahşap paneller mekanda ahşabın ağırlığını görmek isteyenler için de tamamen kullanılabilir.

Ahşap Panel Fiyatları

Ahşap panel fiyatları çeşitlilik gösteriyor. Öncelikle ürünün malzemesine göre değişiklik gösterir. Ahşap panel üretiminde kullanılan ağaç türüne göre birim fiyatlar farklı olur. Bazı ağaç türleri arasında çok ciddi fiyat farklılıkları olabilir.

Ahşap paneller masif ağaç, mdflam, doğal kaplama gibi farklı şekillerde üretilir. Üretme şekli de fiyatlar üzerinde belirleyicidir. Ahşap panel fiyatları tamamen projeye özel olarak değişir. Bu ürünler istenen ölçü ve şekillerde üretiliyor.

Yaşam alanınızda ne kadar panel kullanacağınızı belirledikten sonra fiyat teklifi alabilirsiniz. Her bütçeye ve tarza uygun ahşap panel tasarımları için https://www.eskakustik.com/cat/linear-ahsap-panel/ adresini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Yaşam alanlarınızda ahşabın sıcaklığı ve modernliği için ahşap panelleri tercih edebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir