• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Geliyebuka Köyünde Muhammedi Coşku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Köy-Der Diyarbakır`a bağlı Geliyêbûka köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte bayan katılımcıların çoğunlukta olduğu gözlerden kaçmadı. Hüsamettin Atman`ın Kur`an tilavetiyle başlayan programda, okunan Kürtçe Mewlid`in ardından Molla Münir Şanlı Kürtçe bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Konuşmasında bugünkü toplumun İslam`a ihtiyacı olduğunu söyleyen Şanlı, "Biz de bugün sevgimizi, saygımızı ve ihtiyacımızı Allah`ın Resulüne iletmek amacıyla burada toplanmaktayız. Biz herkese ilan ediyoruz ki Resulullah`ın sevgisi ve aşkı kalbimizde yenidir ve eskimemiştir" dedi.
 
Peygamberimizin sıkıntılara katlanmasının tek sebebinin ümmeti için olduğunu vurgulayan Şanlı, "Resulullah İslam davasının tebliğini sadece Araplara, Farslara, fakirlere, kölelere, zenginlere yapmadı. Her yere yaptı. İslami tebliğini yaparken de karşısına çıkan engellerden dolayı ümitsizliğe kapılmadığı gibi davasından da vazgeçmedi. Hz. Muhammed`in etrafında sadece fakirler ve köleler değil her ırk ve bölgeden bir araya geldiler. Çünkü O`nun davası evrensel bir davaydı" şeklinde konuştu.
 
Konuşmanın ardından etkinlik, Ergani Mizgin İlahi Grubu ve kız çocuk ilahi grubu tarafından Peygamber Efendimiz`e (sav) ithaf edilen ezgi ve ilahilerin ardından sona erdi. (Emrullah Araz / Salih Torak-İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir