• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbul`a 18 Dakikada Gidilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa`nın her alanda ulaşılabilir bir kent olması hedefi doğrultusunda deniz otobüsleri ile şehirlerarası ulaşımda yeni bir dönem başlatan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gemlik ile İstanbul Haliç`i birbirine bağlayan deniz uçağı seferlerini 1 Nisan`da başlatacak.


Geçtiğimiz yıl Haliç`ten Türkiye`nin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan Seabird Havayolları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Arusan ile şirket pilotları Gemlik`te inceleme yaptı.


İncelemenin ardından olumlu görüş bildirilmesi üzerine, İstanbul - Gemlik deniz uçağı seferlerinde Gemlik`te yer hizmetlerinin verileceği limandaki binalar modernize edildi ve deniz uçağının yanaşacağı özel iskele yapıldı. Son prosedürlerin de tamamlanmasının ardından tarifeleri seferlerin 1 Nisan`da başlatılması kararlaştırıldı.


Karşılıklı iki sefer
Seferler haftanın her günü karşılıklı iki tur olarakyapılacak.. Haliç`teki iskeleden ilk uçuş 1 Nisan`da saat 08.30 ve aynı gün ikinci tur, saat 18.00`da yapılacak. Gemlik limanındaki uçuşlar ise, sabah 09.15`te, akşam saat 18.45`te yapılacak.


Bursa`nın ulaşım yelpazesini iyice genişlettiklerini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İstanbul 14 milyona ulaşan nüfusu ile Bursa için önemli bir fırsat. Bursa`yı İstanbulların gelip, dinlenebileceği, nefes alabileceği bir kent olarak planlıyoruz. Bunun için de öncelikle ulaşımın kolay olması gerekiyor. Deniz uçağı seferlerimiz ile iki kent arasındaki mesafeyi iyice kısalttık." dedi. (Zeki Aras-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir