• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Elde Fotoğraf Evlatlarının Akıbetini Sordular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmralı sürecinde tarihi önem atfedilen Nevruz bayramı, Kandil’de de kutlandı. PKK`lılar Öcalan`ın açıkladığı `barış sürecine` tam destek verdi. Kutlamalarda en çok rağbet gören yer ‘kara çadır’ oldu. Kimi kızının, kimi oğlunun, kimi de kardeşinin fotoğrafıyla saatlerce kuyrukta bekleyip yakınları hakkında bilgi almaya çalıştı. Yüzlerde hep o bildik acı vardı...

BUGÜN Gazetesinden Serbest Özden PKK militanlarının Kandil Dağı eteklerinde katıldığı kutlamaları yerinde izledi. Gözler bir yandan Diyarbakır’da Öcalan’dan gelecek mesajda idi diğer yandan da yol haritasına göre atılacak adım bekleniyordu.

Elde fotoğraf evlatlarının akıbetini sordular

Tel örgülerle çevrilen sahne ve çevresinde toplanan vatandaşlar piknik edasıyla mangal yakıyor, çocuklar uçurtma uçuruyordu. Kara bir çadır gözüme çarptı. Önünde uzun kuyruk olan çadırın oraya ulaştığımda içerideki PKK görevlilerinin isim listeleri oluşturduğunu gördüm. Kandil eteğine gelenler, PKK içerisindeki yakınlarının akıbetini öğrenmek istiyordu. İçeriye girenler akrabalarının PKK`ya katılım yılını söylüyordu. Hangi bölgede faaliyet yürüttüğü üzerine sorulara yanıt veriyordu. Yaşı, yüzünde veya vücudunda belirgin bir iz olup olmadığı detayı PKK görevlileri tarafından kayıt altına alındı. Geri dönüş işlemi de ailelerin verdiği telefon ve adres bilgileri üzerinden yapılacakmış. Çadıra her giren yerde bulduğu kağıt parçası da dahil bir parça kağıda iletişim bilgilerini yazarak görevlilere uzatıyordu.

"OĞLUM BUGÜN GELMEMİŞ AMA...”

Kimi elinde kızının fotoğrafı, kimi de kimlik bilgilerinin yazılı olduğu bilgileri masa başındaki PKK`lılara iletiyordu. “En ufak ayrıntı dahi önemli” dedi masanın öte tarafında oturan PKK`lı ve ekledi: “Tarif edin, vücudunda belirgin bir işaret ben, leke, yanık, saçı sakalı nasıl her şeyi anlatın.” İsimler yazdırıldıktan sonra PKK`nın kayıtlardan kontrol ederek aileleri bilgilendireceği söylendi. Bazıları da PKK`lı yakınlarıyla Kandil dağı eteklerinde buluşmak için gelip gelmediklerini sorguluyordu.

Kara çadırın etrafında dolaşan anneler, babalar ve PKK`lı yakınları evlatlarından haber alabilmek için uzun süre bekledi. Bazısı yakınlarının ölüp ölmediğini sorguladı bazısı da uzun yıllar görmediği evladının izini sürdü. İsmini söyleyen ama yazmamızı istemeyen bir anne, ilk oğlunu PKK`da kaybettiğini, ikinci evladının da örgüte katıldığını anlattı. Kod adının Rezan olduğunu ve 3 yıldır kendisinden haber alamadığını söyledi.

Kendisinin Nevruz kutlamasına değil oğlunu görebilmek için Kandil`e geldiğini aktardı. Barış süreci dediğimde de "Gelsin artık biz de, asker anneleri de oğullarına, kızlarına kavuşsun" dedi.

Çadıra sırtını dayayıp "Oğlum bugün gelmemiş ama ben bilgilerini verdim. Bana en kısa zamanda ona ulaşıp görüşme sağlayacaklarını söylediler" şeklinde konuştu.

BUGÜN GAZETESİ

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir