• DOLAR 32.288
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2439.452
  • ...
Diyarbakır`da Toplatılan Afişe Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Sivil Toplum Örgütleri tarafından düzenlenecek "26 Haziran İşkenceye Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü" nedeniyle billboardlara asılan ve üzerinde polislerin orantısız güç kullanmasıyla ilgili fotoğrafların yer aldığı afişler "devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı" gerekçesiyle Diyarbakır 1`inci Sulh Ceza Mahkemesi`nin kararıyla toplatıldı.


İçeriğinde `İşkenceye sıfır tolerans, orantısız güce sonsuz müsamaha`, `İşkence bir insanlık suçudur, sokak işkencesine yasal kılıf: Orantılı güç` yazıları bulunan ve polisin sokakta yaptığı şiddeti yansıtan fotoğrafların bulunduğu afişler, `Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama` fiilini düzenleyen TCK`nın 301/2 maddesi gerekçe gösterilerek toplatıldı.
Bunun üzerine MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi adına açıklama yapan Av Sibel Ateş, Sivil toplum örgütleri, çalışmalarını yürütürken her türlü baskı ve tehditten uzak biçimde özgür olmalısı gerektiğini söyledi.


Ateş, "Bizler MAZLUMDER olarak, benzer bir durumun bir daha yaşanmamasını diliyor, insan hakları savunucularının faaliyetlerini yürütürken; her türlü baskı ve tehditten uzak özgür bir ortamda çalışması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

iste-o-toplatilan-afis_1309009440.jpg (600×450)
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir