• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kılıçdaroğlu Dünkü Sözleriyle Çelişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahkemenin CHP listelerinden vekil seçilen Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal`a tahliye kararı vermemesini eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha önce söyledikleriyle çelişkiye düştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler öncesinde Kanaltürk televizyonunda katıldığı canlı yayında, milletvekili adayı gösterdikleri Ergenekon sanığı isimlerden, ceza aldıkları takdirde istiifa edecekleri yönünde yazılı taahhüt aldıklarını ve yargının vereceği karara kesinlikle saygı duyacaklarını söylemişti.

 

Bugün Gazetesi Ankara temsilcisi Adem Yavuz Arslan`ın "Söz konusu Ergenekon sanıklarının adaylıkları hakkında hukuki bir tartışma devam ediyor. Bugün AK Parti`li Burhan Kuzu`nun da bir açıklaması oldu, dedikleri şu; yargılandıkları konu katalog suçlarla ilgili olduğu için seçilseler bile bazı sürprizler olabilir. Diyelim ki yarın seçildiler ve mahkeme `hayır, bu isimler anayasaya karşı ihlalden yargılanıyor bu yüzden hapisten çıkamaz derse ne yapacaksınız?" sorusuna Kılıçdaroğlu; "Evet, çıkamayabilirler. Bunu daha önce Sabih Kanadoğlu da açıklamıştı. Sonuçta yargının takdirine bağlı` diye cevap vermişti.

Önceki gün mahkemenin iki tutuklu için tahliye kararı vermemesinin ardından Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada "Bu yargı kararı halkın iradesine vurulan bir darbedir" diyerek önceki sözlerinden farklı bir tavır sergiledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir