• DOLAR 32.478
  • EURO 34.649
  • ALTIN 2501.579
  • ...
Arefe günü mesajları: Elveda Ya Şehri Ramazan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Ramazan ayının son günü ve bayramdan önceki gün Arefe olarak adlandırılıyor. Bu mübarek günde herkes sevdiklerine Elveda Ya Şehr-i Ramazan ve Bayram arefesi mesajları göndermek istiyor. İşte en güzel ramazan bayramı arefesi mesajları ve Elveda Ya Şehri Ramazan mesajları

İşte geldin gidiyorsun ey mübarek Ramazan, Başın rahmet, ortan mağfiret,  sonun azaptan kurtuluş oldun. Hatırlattın bize açlığı- susuzluğu, aç kalanın halini. Mukabeleler okuduk dinledik, anlamaya çalıştık. Elveda Ya Şehri Ramazan!

Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli arefe dileğiyle.

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olan, Ramazan ayına bugünden sonra veda ediyoruz. Allah’ım sen bizi bir dahaki Ramazan’a da sağlıkla, imanla eriştir. Bu Ramazan’dan bizi feyiz ve lütufla ayrılanlardan eyle. Elveda Ya Şehr-i Ramazan

Bugün #Arefe! Mükâfatından mahrum kalmayalım. Hayırlısı ile bayrama kavuşmak dileğiyle Arefe gününüz kutlu olsun.

Arefe günü tutulan oruç ile Ramazan’a veda ediyoruz. Allah seneye de bizleri Ramazan’a ulaştırsın inşallah.

Ayasofya’nın zincirlerini kırdığını bizlere gösterdiğin gibi Mescid-i Aksa’nın da zincirlerini kıracağı günü bizlere görmeyi Sen Nasip eyle Allah'ım!... Arefe Gününüz Mübarek olsun.

Kalbimizde Ramazan’a veda etmenin hüznü ve Bayram’a kavuşmanın neşesi. Vefat eden sevdiklerimiz başta olmak üzere, hepimiz için rahmet, mağfiret ve azaptan kurtuluş diliyoruz.

Günlerin en faziletlisi arefe günüdür.  Faziletçe cumaya benzer.  O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir.  Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Arefe gününüz kutlu olsun.

Bugünün feyiz ve bereketi üzerimizden eksik olmasın. Niyetlerimiz makbul, amellerimiz kabul olsun arefe günümüz kutlu olsun.

"Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc),ona ne isterse verir." deniyor. Arefe günümüz mübarek olsun.

 Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun.

 

Bir avuç dua,bir kucak sevgi, kapatır mesafeleri ve birleştirir gönülleri kalbiniz nur, haneniz huzur dolsun. Arefe Gününümüz kutlu Olsun.

 

Yüzünüzün ay gibi parlak ve bayram edeceğiniz günlerin hiç bitmemesi duasıyla, Arefe gününüz kutlu olsun.

“Allahtan başka sığınacak kimse bulamazsın.” Kehf Süresi/ 27 Rabbim Ramazan’ı Şerifin son gününde yapmış olduğumuz tüm dualarımızı huzurunda kabul görünenlerden eylesin. Arefe günümüz mübarek olsun.

“Arefe ne güzel bir gündür. O gün rahmet kapıları açılır.” Hz.Muhammet (S.a.v) Arefe günümüz mübarek olsun

En güzel bayramlara hep birlikte sağlıkla ve huzurla erişebilmek dileğiyle Arefe gününüz kutlu olsun.

Oruçlarınızın sevabıyla günahlarınızdan arındığınız bir Arefe günü olsun. Arefe gününüz kutlu olsun.

Heyecanla bayramı gözlediğimiz bugünde son orucunuz kabul, bekleyişleriniz hayırlara vesile olsun, arefe gününüz kutlu olsun.

Sizlere en güzel ve coşkulu olan bayramları müjdeleyen bugünde en güzel bayramlara erişebilmeniz duasıyla. Arefe gününüz kutlu olsun.

Bir avuç dua, sıcak bir mesaj, bir kucak sevgi, kapatır mesafeleri birleştirir gönülleri kalbiniz nur, haneniz huzur dolsun. Arefe Gününüz Kutlu Olsun.

AREFE GÜNÜ NEDİR?

Arefe haccın en önemli farzı olan vakfenin yapıldığı yerin (Arafat) diğer adıdır. Vakfe, kurban bayramının bir gün öncesi olan zilhicce ayının dokuzuncu günü burada yapıldığından bu güne yevmü arefe (arefe günü) veya Türkçe’de kısaca arefe (arife) denilmiştir.

Kurban bayramından bir gün öncesine mahsus olan arefe tabiri, Türkçe’de ramazan bayramından bir gün öncesi için de kullanılmaktadır. Bunun gibi, belli gün ve bayramlardan bir gün öncesine veya önemli bir olay ya da olayların cereyan ettiği bir dönemden önceki günlere de Türkçe’de arefe denmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir