• DOLAR 32.255
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2461.576
  • ...
SON DAKİKA
`Yenileşim ve Kütüphaneciler` haftası başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Kültür Bakanlığı her yıl düzenlediği Kütüphane Haftası etkinliklerinin 49. su, 25 Mart-31 Mart tarihleri arasında tüm Türkiye`de ve Diyarbakır`da çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.
 
Hafta ile ilgili bir açıklama yapan Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Özbek, kütüphaneciliğin, insan yaşamının sürekli geliştirilmesi ve sürdürülmesinde en temel gereksinimlerden biri olduğunu söyleyerek, bilgi ve kütüphaneciliği bilimin odak noktası olarak tanımladı.
 
Diyarbakır Kütüphane Müdürü Özbek, kütüphanecilik biliminin, insanlarla bilgi kaynakları arasında verimli bir ilişkiyi kurduğunu belirterek, bu ilişkinin toplumun kültürel, sosyal ve teknik açıdan kalkınmasını sağladığını söyledi.
 
Kütüphane haftası her yıl mart ayının son pazartesi günü ile başlayıp ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yılda 49. Kütüphane haftası 25 Mart-31 Mart 2013 tarihleri arasında "Yenileşim ve Kütüphaneciler" temasıyla tüm yurtta kutlanacaktır.
 
Yaşadığımız yüzyılın bilgi, ilerleme dönemi olmasından dolayı Türkiye`deki kütüphanelerde de eski anlayıştan uzaklaşıp bina tasarımı ve hizmet kalitesi yönünden yenilendiğini, ifadelerine yer vererek, "Kütüphanelerdeki hizmet çeşitliğinin artışıyla kullanıcıların kütüphaneye olan taleplerini her geçen gün daha da arttırmaktadır.Kütüphanelere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi, kütüphane ve bilgi kurumlarının keşfedilmesinin sağlanması ve ilimizde bulunan kütüphanelere toplumun merak ve ilgisini uyandırmak ve kütüphanenin bilgiye erişimdeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekilmesi amacıyla Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğümüzde hafta boyu etkinlikler yapılacaktır" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir