• DOLAR 32.221
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2455.901
  • ...
Heyetler arası görüşmeler sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısırdaki cunta faaliyeti sonrasında seçilmiş irade olan Mursi hükümetinin devrilmesi ile Türkiye darbeci Sisi rejimine  tavır takınmıştı.

2013 yılında kesilen ilişkiler bu hafta heyetler arası görüşmelerle yeni sürece evrildi.

Dışişleri Bakanlığı, 8 yıl aranın ardından 5-6 Mayıs'ta Kahire'de bir araya gelen diplomatik heyetlerin görüşmelerinin sona erdiğini duyurdu. 

Yazılı açıklamada "Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlıklarındaki heyetler arasında iki gün süreyle Kahire’de gerçekleştirilen istikşafi nitelikli Türkiye ve Mısır istişareleri 6 Mayıs 2021 tarihinde tamamlanmıştır" denildi: 

"Görüşmeler samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirilmiştir. Görüşmelerde ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye ve Irak’taki durum başta olmak üzere bölgesel konular ele alınmış; Doğu Akdeniz’de barış ve güvenliğin sağlanması ihtiyacı üzerinde durulmuştur. Taraflar istişarelerin bu turunun sonuçlarını değerlendirecek ve müteakip adımları kararlaştıracaktır." 

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler, 2013'ten bu yana karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde sürdürülüyordu

Bu haberler de ilginizi çekebilir