• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Alkol yasağı kalktı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘tam kapanma’ genelgesinde alkol satışının 17 gün boyunca yasaklandığı ifade edilmişti. Ancak tam kapanmanın ilk gününde zincir marketlerde alkol satışı yapıldığı belirtiliyor.

YASAĞA UYULMUYOR!

Tam kapanmanın duyurulduğu ilk günden beri laik kesimin en çok konuştuğu konu alkol yasağı oldu. Salgın tedbirleri kapsamında alınan karardan dolayı ortalığı ayağa kaldıran alkolikler, şimdi de yasağa uymuyor. Migros ve Carrefour gibi marketlerde içki satışının yapıldığı ifade ediliyor.

TEKEL BAYİLER ‘AÇIĞIZ’ DİYOR!

Konuyla ilgili bir tweet paylaşan Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yasağın pratikte kalktığını söyledi. Öte yandan çok sayıda tekel bayi sosyal medyadan paylaşım yaparak yasağa uymadıklarını ifade etti.

BAKANLIK ‘YASAK’ DEDİ

Bunun ardından bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı ise "Kısıtlamalarla ilgili açıklamalarımız; resmi olarak Bakanlığımızca, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

MARKET İÇKİ SATMAYA DEVAM ETTİ

Migros ve Carrefour gibi zincir marketler bütün kötülüklerin anası içki satışına devam etti. Marketlere gidip içki alan alkolikler fişlerinin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜNE CEZA VAR DA ZİNCİR MARKETLERE YOK MU?

Minibüslerde, özel halk otobüslerinde ayakta yolcu avına çıkan görevliler, tüm gün boyunca alkol satışı yapan zincir marketlere neden ceza kesmiyor?

Bu haberler de ilginizi çekebilir