• DOLAR 32.557
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2428.535
  • ...
Alkol yasağı laikleri çıldırttı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Tam kapanma günlerinde alkol satışı da yapılamayacak. Alkoliklerin kısıtlamaları hiçe saydığı için alınan karar seküler çevreleri rahatsız etti. Teravihleri camilerde kıldırtmamak için can atan laik kitle, alkol yasağına karşı çıktı. Ancak laiklerin örnek aldığı Avrupa’da ve birçok ülkede daha alkol yasağı uygulanıyor.

BAKANLIK SON NOKTAYI KOYDU!

Kabine toplantısında alınan 'tam kapanma' kararı ardından İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge, alkol satışı yapılıp yapılmayacağı hakkında belirsizlik yarattı. İçişleri Bakanlığı, tedbirler süresince alkol satışının yasak olacağı açıklandı. Avrupa'da alkollü içki yasakları büyük ölçüde "sosyal mesafe" merkezli uygulanıyor ve daha çok lokantalar, barlar gibi toplanma mekanlarını hedef alıyor.

ALMANYA:

Başkent Berlin dahil bazı eyaletlerde saat 23.00- 05.00  arasında marketler dahil içki satışı yasak. Sokağa çıkma yasağı uygulanmadığı için bu saatlerden sonra park ve benzeri yerlerde toplanmalar olmaması için bu yasak bulunuyor.

İNGİLTERE:

Tam karantina uygulanmayan dönemlerde kalabalıkların bir araya gelmesini engellemek için pub, restoran ve barlarda alkol satışı dönem dönem yasaklandı; bazı dönemlerde alkol sadece yemekle birlikte servis edildi. Tam karantinadan aşamalı olarak çıkmaya başlayan İngiltere'de şu an, bazı kentlerde kalabalıkların park ve nehir kıyılarında toplanmaması için açık havada alkol satışına ve içilmesine kısıtlama uygulanıyor.

İTALYA:

İtalya’nın başkenti Roma'da 21.00'den itibaren kamuya açık alanda alkollü içki tüketmek yasak. Kapalı mekan işletmelerindeyse saat 02.00'den 07.00'ye kadar alkollü içki servisi yapılmıyor. Marketlerde, açık oldukları süre içinde herhangi bir yasak yok.

İSPANYA'DA 13 BİN 500 AVRO CEZASI VAR

İspanya'nın Katalonya bölgesinde, 2020 yazında sokakta alkol içenlere 13 bin 500 euro ceza kesileceği açıklandı. Ceza kararı, gece kulüpleri ve barların kapanması sonucu gençlerin açık alanlarda buluşarak virüsün yayılmasına yol açabileceği gerekçesiyle alındı; market satışlarına kısıtlama getirilmedi.

RUSYA’DA 11 GÜNLÜK YASAK!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameye göre, Rusya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 9 Mayıs Zafer Bayramı nedeniyle 1 ile 11 Mayıs tarihleri arasında resmi tatil ilan edildi. Bu süreçte Rusya'da alkol yasağı ilan edildiği bildirildi.

FİNLANDİYA:

Finlandiya'da bölgeden bölgeye sınırlamalar değişim gösteriyor. Başkentin bulunduğu Uusimaa'da işletmelerde alkollü içki servisi saat 22.00'de kapanırken ağırlıklı olarak alkollü içki servisi yapan işletmeler, kapasitelerinin yarısında çalışabiliyor.

JAPONYA BAR VE RESTORANLARDA YASAKLADI

Vaka sayılarının artması nedeniyle uzmanların tam kapanma çağrısı yaptığı Japonya'da ise hükümet kısmi önlemler alma yoluna gitti. Bu çerçevede ülkede 25 Nisan-11 Mayıs arasında ilan edilen yeni kurallarla, restoran, bar ve karaoke kulüplerinde alkol satışı yasaklandı.

TAYLAND'DA 10 GÜN KISITLANDI

Tayland'da ise Nisan 2020'de insanların yeni yılı kalabalıklar halinde kutlayarak virüsü yaymasını engellemek için 10 günlük alkol satılı yasağı getirildi. İçki satılan dükkanlarda bu yasak öncesi uzun kuyrukları oluştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir