• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Vesayetini kaybetmek istemeyen güruhun oyununa gelmemeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İmralı sürecini değerlendiren Sevinç, süreci desteklediklerini ifade ederek, Sürecin heba edilmemesi ve güçlerini kaybetme telaşı ile hareket eden güruhun oyununa gelinmemesi gerektiğini söyledi.
 
Yukarı Norşin Camii Karşısında bulunan sendika konteynırında basın toplantısı düzenleyen Medeni Sevinç, herkesin yakından izlediği bir sürecin yaşandığını ifade ederek, "Doğu ve Güneydoğu`da son 30-35 yıldır anlamsız bir kanın aktığını hatırlattı.
 
"Barış ve kardeşliğimizin temel harcı Ümmet bilincidir"
Sevinç, "Adına ister savaş densin, ister terörle mücadele densin, isterse de özgürlük mücadelesi densin. İzlenen yol ve yöntemin başarılı olmadığı akan kanın durmamasından bellidir. Biz barış ve kardeşliğimizin temel harcının ümmet bilinci olduğuna inanıyoruz. Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla biz bu memleketin ayrılmaz parçalarıyız. Bundan dolayı Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen ailesi olarak ülkenin bütünlüğünün, birliğin, kardeşliğin ön safhada çıkarılmasından dolayı başlatılmış olan açılımı canı gönülden destekliyoruz." dedi.
 
"Barış sürecine halkta destek veriyor"
Bem-Bir-Sen olarak sendikal faaliyetler nedeniyle 40 günlük bir ziyaret neticesinde her ilde halk ve kamu yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını aktaran Sevinç, "Barış sürecine tamamıyla halkın destek verdiğini müşahede ettik. Hatta biz millet olarak keşke daha önceden sesimizi daha gür çıkararak, bu kanın önceden durdurulmasına katkı sunabilseydik" ifadelerini kullandı.
 
"Vesayet ve mevzisini kaybetmek istemeyen güruhun oyununa gelmemeliyiz"
Sürecin uzun ve zor bir süreç olduğunu kaydeden Sevinç, "Gelinen noktada Uyanık olmalıyız. Gelinen bu süreci ve gelişmeleri heba etmemeliyiz. Vesayetlerini, mevzilerini, güçlerini kaybetme telaşı ile hareket eden güruhun oyununa gelmemeliyiz. Bizler biliyoruz ki, bu milletin çimentosu İslam birlikteliği, ümmet bilincidir. Duamız odur ki Cenabı hak bizleri bu bilinçten, bu birliktelikten mahrum etmesin".
 
Tüm bunlara rağmen her şeyin düzelmediğini belirten Sevinç, "Bütün bu iyileşmelere rağmen durum budur. Öte yandan bazı medya organlarında 28 Şubat ruhu diye tanımladığımız ruh yeniden hortlatılmaya çalışılmaktadır. Alkol tüm dünyada kamusal alanda ve çocuk, gençlerin olduğu ortamlarda yasak iken, bazı illerimizde bu adımların gerici yaftasıyla medyada duyurulmaya çalışıldığını görmekteyiz" şeklinde konuştu.
(Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir