• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`dan  Çınar`da görkemli açılış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Çınar (Xana Axpar) İlçe Başkanlığı coşkulu bir kalabalık eşliğinde açıldı. HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ve parti yetkililerinin katıldığı açılışta HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ile Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal birer konuşma yaptılar.
 
Abdurrahim Akkurt`un Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, partilerinin amacının hakka ve halka hizmet olduğunu belirterek, herkesin eşit ve adil haklara sahip olması için çalışacaklarını ifade etti.
 
Tekdal`ın açıklamasının ardından söz alan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ise yaptığı Kürtçe konuşmasında hak bir dava için yola çıktıklarını, esas hedeflerinin hakkın istikametinde halka hizmet olduğunu söyledi. Müslüman Kürt ve Türklerin dindarlıklarından dolayı zulme uğradığını ifade eden Turgut, parti olarak herkesin serbest bir şekilde inancını ve kültürünü yaşaması için çalışacaklarını söyledi.
Açılışta bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Çınar İlçe Başkanlığı`nın açılışına katılan herkese teşekkür ederek, açılışlarının Halepçe katliamının yıldönümüne denk geldiği için, sevinçlerinin buruk olduğunu söyledi. Yılmaz konuşmasında, Halepçe katliamının başta Türkiye olma üzere bütün ülkeler tarafından "soykırım" olarak tanınması gerektiğini vurguladı.
 
Parti olarak iktidara geldiklerinde bütün bu sorunlara çare bulmak için çalışacaklarını söyleyen Yılmaz, her türlü etnik ayrımcılığa karşı olduklarını, herkesin kendi kimliğiyle eşit vatandaş statüsünde olması gerektiğini ifade etti.
 
Yapılan konuşmaların ardından parti binasının açılışı salavatlar eşliğinde yapılırken açılıştan sonra parti yetkilileri parti binasında gelen tebrikleri kabul ettiler.
(Vedat Aydın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir