• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Zalimleri nefretle kınıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi Halepçe katliamının 25. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
Halepçe katliamının kınandığı açıklamada" Dünyanın neresinde olursa olsun, zalimleri nefretle kınıyoruz " denildi.
 
Ortadoğu coğrafyasının her dönemde diktatörlerinin yaptıkları zulümlerle anıldığı belirtilen açıklamada "Arkaik dönemde Babil olarak anılan günümüz Irak`ının her çağda değişmeyen önemli parametrelerinden biri zalimler yönünden mümbit bir coğrafya olduğudur. Nemrut`tan ilham alan zalim diktatör Saddam, tıpkı öncüleri gibi sırtını dayadığı sistemlerce harcandı. Ancak hala ondan ilham alıp Suriye`de kan akıtanların da akıbetinin aynı olacağına inşallah bir daha şahit olacağız. Er yada geç zalimler nasıl bir inkılapla devrileceklerine kendileri de şahit olacaktır" ifadeleri kullanıldı.
 
Dünya genelinde, ezilen, hakkı elinden alınan, özgürlükleri gasp edilenlerin hep haklılar olduğu belirtilen açıklamada, "Yaşama hakkı dahil her türlü hakkın elinden alındığı, başkalarını yaşatmak uğruna birilerinin öldürülmesine göz yumacak veya teşvik edecek barbarlık ve hak ihlallerinin yaşandığı, yakın tarihe bakıldığında görülecektir. Tüm savaşların kirli bir yüzü vardır. Her savaşta masum insanlar can verir. Bugün, 20. yüzyılda tüm insani değerlere karşı olarak geliştirilen en korkunç vahşetlerden biri olan "Halepçe Katliamı"nın 25. yıldönümü." 16 Mart 1988`de Irak`ın Halepçe kentinde savunmasız ve masum insanlar, Hiroşima ve Nagazaki`den sonra gerçekleştirilen en korkunç kitle imha saldırısının hedefi olmuş; çoğu kadın, yaşlı ve çocuk 5 bini aşkın Kürt hayatını kaybetmişti. Bu vahşi saldırı, tüm insani değerlere olduğu gibi, özü itibariyle doğaya ve bütün canlıların hayat hakkına da yöneliktir. Çünkü 16 Mart 1988`de Halepçe`de nefes alan her canlı hayatından oldu. İlahi kelamın ifadesiyle ekin ve nesil fesada uğratıldı. Bugün, o katliamı yapan Saddam Hüseyin ve adamları yok ama başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde hala kan akıtılıyor, katliamlar yapılıyor. Bu durum, toplu katliam ve savaş gibi insanlık suçlarının; bir ülkeye, bir diktatöre ya da bir döneme özgü olmadığını göstermektedir" denildi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, savaşa, katliamlara, soykırımlara, baskı ve zulme hep karşı olduklarının belirtildiği açıklamada, "Bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz. Zulüm kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, biz hep haklıdan ve mazlumdan yana olacağız" ifadeleri kullanıldı.
 (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir