• DOLAR 32.451
  • EURO 34.507
  • ALTIN 2467.74
  • ...
İş kazasında ölen gencin patronu tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Okuldan arta kalan zamanlarında gittiği işyerinde ölen Ahmet Yıldız`ın babası Mustafa Yıldız, oğlunun satın aldığı cep telefonunun parasını ödemek için çalıştığını söyledi.

Merkez Yüreğir İlçesi`nin Güzelevler Mahallesi`nde, dün çalıştığı fabrikada pres makinası sıkışarak can veren ilköğretim 7`nci sınıf öğrencisi Ahmet Yıldız`ın evinde taziye ziyaretlerini kabul eden acılı baba Mustafa Yıldız, 2 yıl önce züccaciye işi yaptığını ancak iflas ettiği için 5 oğlunu yanına alıp çalışmak için Batman`a gittiğini, Ahmet`in ise eğitimine devam etmesi için Adana`da kaldığını söyledi. Oğlunun çalıştığı firmada temizlik işleri yaptığını sandığını dile getiren Mustafa Yıldız, "Temizlik işinde çalıştığını sanıyordum. Okul harçlığı için sabah okula, öğleden sonra işe gidiyormuş. 22 ton ağırlığındaki makineye vermişler. Ölümünden sonra duydum ben bunları. Çocuğun kafası pres makinesine sıkışmış. Allah verdi, Allah aldı. Benim zoruma giden şudur, olay esnasında hastaneye işçiler getirmiş, `kamyon çarptı, plakasını almadık, kimin çarptığını bilmiyoruz` demişler. Doktordan Allah razı olsun. Ayaklarından öpüyorum. `Ben bunun kaza olduğuna inanmadım` deyince polisler getirenlerin kimliklerini almış. Sonra savcı gelmiş olay yerinde inceleme yapmış. Allah rızası için Başbakan ve Sanayi Bakanı bu işe el atsın. Böyle kaçak çalışan insanlar çok, çocuklara birkaç kuruş vererek onları ağır işlerde çalıştırıyorlar" diye konuştu.

Ahmet Yıldız`ın kendileriyle görüşmek için cep telefonu aldığını, parasını ödemek için de çalıştığını kaydeden acılı baba Yıldız, "Bir cep telefonu almış gizliden. Onun parasını ödemek ve okul harçlığını çıkartmak için çalışıyormuş. Oğlumu ölüme attıkları için davacıyım. Yalan sözlerle `trafik kazası geçirdi` dedikleri için davacıyım" açıklamasını yaptı.

PATRONU TUTUKLANDI

Ahmet Yıldız`ın ölümü üzerine, işyeri çalışanları fabrikayı terk etti. Olayın ardından gözaltına alınan fabrikanın sahibi Ali Koç ise, sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı

 

Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir