• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Facebook saldırısında telefon numaranız çalındı mı? Öğrenin...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

BBC’nin haberine göre; Business Insider adlı internet sitesi, bir hacker platformunda 106 ülkeden 533 milyon Facebook kullanıcısının telefon numaraları ve kişisel verilerinin online ücretsiz paylaşıldığını iddia etti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'den yaklaşık 20 milyon kullanıcıya ilişkin Facebook'tan açıklama istedi.

"Have I Been Pwned" internet sitesinde, telefon numaranızı ya da elektronik posta adresinizi girerek bilgilerinizin yayımlanıp yayımlanmadığını görebilirsiniz.

'Have I Been Pwned' internet sitesinde, numaranızı uluslararası kodla birlikte, örneğin bir Türkiye numarası kullanıyorsanız +9053... ile başlayarak yazmanız gerekiyor.

Facebook, daha çok elektronik posta adresleri ve telefon numaralarının açığa çıktığı hack vakasının 2019 yılında gerçekleştiğini açıklamıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Facebook'tan; telefon numaralarından e-posta adreslerine, doğum tarihinden konumuna kadar özel bilgileri çalındığı iddia edilen Türkiye'deki kullanıcılarla ilgili açıklama yapmasını istiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir