• DOLAR 32.203
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2521.822
  • ...
İran'dan Ürdün açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesine göre Hatibzade, Ürdün'de ülkenin istikrarına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle bazı kişilerin gözaltına alınmasını değerlendirdi.

İki ülke arasındaki iyi ilişkilere işaret eden ve Ürdün'de barış ve istikrarın önemini vurgulayan Hatibzade, şu ifadeleri kullandı:

"İran, Ürdün'deki her türlü iç istikrarsızlığa ve dış müdahaleye karşı çıkmakta ve ülkelerin tüm iç işlerinin hukuk çerçevesinde yürütülmesi gerektiğine inanmaktadır."

Hatibzade, Batı Asya bölge ülkeleri içinde meydana gelen her türlü gerginlik ve istikrarsızlığın İsrail'in işine yaradığını vurgulayarak, İslam ülkelerinde ortaya çıkan her fitne ve isyanda Tel Aviv yönetiminin parmağı olduğunu öne sürdü.

- Ürdün'de üst düzey isimler gözaltında

Ürdün'de dün akşam Kral 2. Abdullah'a yönelik bir komplo girişimi nedeniyle üst düzey kişilerin gözaltına alındığı yönünde iddialar gündeme geldi.

Washington Post gazetesi, Ürdün'de "ülkenin istikrarına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle" 20 kişinin gözaltına alındığını ve Kral 2. Abdullah'ın kardeşi Prens Hamza bin Hüseyin'in de Amman'daki evinde gözetim altında tutulduğunu ileri sürmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir