• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Dinlemeyi Yerinde Gördüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu üyeleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü`nü ziyaret ederek, ``dinlemeler`` konusunda teknik bilgi aldı.

Emniyet ve Jandarma yetkilileri bu ziyaret sırasında, milletvekillerinin daha önce yapılan komisyon toplantısında sorduğu sorulara da yazılı cevap verdi. Buna göre, Emniyet, 2012 yılında önleyici maksatlı 2 bin 448 mahkeme kararına ilişkin 17 bin 884 hedef takibi yapıldı.

Yine aynı yıl, Jandarma tarafından yapılan iletişimin denetlenmesine yönelik mahkeme karar taleplerinden, adli maksatlı 3 bin 30 talepten 17, önleyici maksatlı 2 bin 448 talepten 14 olmak üzere toplam 5 bin 478 talepten 31`i adli makamlarca reddedildi. Yazıda, ses veya görüntü kaydedebilen ve gönderebilen her türlü cihaz ve yazılıma sahip olup, kanuna uygun hareket etme hassasiyeti olmayan herkes tarafından yasadışı dinleme ve izleme yapılabileceği vurgulandı.

Ortam dinlemesi yapabilen cihazların yurtiçine sokulması ve yurtiçinde satışının kontrol altına alınması için gerekli düzenlemelerin yapılmasının, ayrıca bu konudaki cezai müeyyidelerin caydırıcı hale getirilmesinin, bu ihlallerin önlenmesinde etkili olabileceği ifade edildi.

``Dışarıdan alınan cihazlarda mesela İsrail`in adı geçiyor. Oradan alınan cihazlarla birilerinin dinleme yaptırması mümkün mü? Milletvekillerini, toplumu yani yasadışı dinleyenler kimlerdir? Yurtdışından birileri dinlenebiliyor mu?`` sorusuna da yetkililer, bu amaçla kullanılan cihazların büyük çoğunluğunun yabancı menşeli olduğu ve bahsedilen devletlerde üretiminin yapıldığını, ancak bu devletler tarafından dinleme yapıldığına dair ellerinde bir bilginin mevcut olmadığını kaydetti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir