• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Her Ülkede Bir Müşavir Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı`nca yurt dışında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlenen eğitim programında, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Bozdağ, yurt dışında yaşayan Türkiyelilere yönelik yeni bir adım daha attıklarını ifade ederek, ``Bakanlar Kurulu`nda konuşuldu, Başbakanımız talimatını verdi. Yurt dışında aile müşavirleri, aile ve sosyal politikalar müşavirlikleri, ataşelikleri oluşturacağız ve her ülkede bir müşavirimiz, konsoloslukların olduğu yerde ataşelerimiz olacak. Onlar, ailelerin karşılaştıkları sorunlar olduğu zaman hem ailelerle ilgili hem sosyal konularla ilgili yardımcı olacaklar. Ailelerimizin, her bir insanımızın yanında olacaklar`` ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in bu konudaki kanunun çalışmasını başlattığına değinen Bozdağ, bunun önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Bozdağ, pek çok konuda çalışmalar yaptıklarına dikkati çekerek, yurt dışında yaşayan vatandaşların her alanda daha iyi olmasını arzu ettiklerini söyledi. ``Nerede bir Türk varsa, nerede bir akrabamız varsa, nerede bir gönüldaşımız varsa Türkiye her daim oradadır`` diyen Bozdağ, artık güçlü, bu güce yaraşır işler yapan bir Türkiye`nin bulunduğunu vurguladı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir