• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
Uganda'nın Jinja bölgesinde onlarca Müslüman çocuk sünnet ettirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Afrika kıtasının mağdur ve mazlumlarına el uzatmaya devam eden Avrupa Yetim Eli Derneği, Uganda'da gerçekleştirdikleri yardım etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.

Ülkede dernek adına çalışmalar yürüten heyet, sabah saatlerinde başkent Kampala'dan yola çıkarak sırasıyla Mayuge, Bugin, Bugweri ve Jinja kentleri ile bunlara bağlı köyleri ziyaret etti.

Avrupa Yetim Eli Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Altun ve Derneğin Türkiye Koordinatörü Nurullah Günaydın, ilk olarak Mayuge kentindeki köylerde hayırseverlerin yardımıyla Avrupa Yetim Eli Derneği'nin inşa ettiği su kuyusu ve mescitler ziyaret edildi. Yetkililer burada köy halkı ile bir müddet sohbet etti.

 

Burada kısa bir açıklama yapan Altun, "Avrupa Yetim Eli olarak Uganda'dayız. Daha önce hayırseverlerin bizi vesile ederek yaptırdıkları kuyuları yerinde inceliyoruz. Kuyuların işler durumda olduğunu gördük. Hazreti Hatice (Radıyallahu Anha) annemizin adının verildiği kuyu ve yine aynı ismi taşıyan mescidimiz için geldik, gördük. Şükür herhangi bir sorun yok." dedi.

Daha sonra Bugin ve Bugweri kentlerine giden heyet, buralarda temaslarda bulunarak daha önce açılışları yapılan su kuyularını ziyaret etti.

Yetkililer, Hatice Örşan adına yapılmış olan su kuyusu ve hayırseverler tarafından yapılan cami ziyaretini gerçekleştirerek burada namazlarını eda etti. Namazın ardından tercümanlar yardımıyla köy halkı ile bir müddet sohbet etti. Köy halkı, Avrupa Yetim Eli Derneği'nin kendileri için yaptıkları hizmetler dolayısıyla kendilerine teşekkür etti.

"Cami var ama üzerinde namaz kılacakları halı yok"

Ziyaretlerin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Abdurrahman Altun, "Avrupa Yetim Eli olarak başkent Kampala'ya 120 kilometre uzaklıktayız. Çalışmalarımız sırasında ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda namaz kıldığımız camide maalesef üzerinde namaz kılmak için serilmiş kilim yok. Çok güzel bir camii inşa edilmiş, caminin ortasına perde çekilmiş arka tarafta bayanlar namaz kılıyorlar. Burada tüm hayırseverlere duyuruyoruz, bize yardımcı olurlarsa caminin kilim ihtiyacını gidereceğiz. Gördüğünüz gibi yerler beton, biraz da tozlu. Namaz kılabilmeleri için sadece birkaç hasır var, geriye kalan her yer beton." şeklinde konuştu.

Dernek yetkilileri gittikleri her yerde büyük sevinç ve coşku ile karşılandı. Jinja kentine bağlı bir köye yapılan ziyaret sırasında da yetkililer, köy ahalisi tarafından tekbir ve sevinçle karşılandı.

Burada yapılan çalışmalar kapsamında önce onlarca çocuğa elbise yardımı gerçekleştirildi. İmkânsızlıklardan dolayı sünnet olamamış onlarca çocuk ve yetişkin de gerçekleştirilen organizasyonla sünnet ettirildi.

Akşam saatlerinde gerçekleşen sünnet töreni yağmur nedeniyle cami içinde yapıldı. Elektriğin olmadığı köyde çalıştırılan jeneratör yardımı ile elde edilen ışığın altında çocuklar ve yetişkinler sünnet ettirildi.

"İmkânsızlıktan dolayı sünnet olamayan çocuklar ve yetişkinler var"

İmkânsızlıkların sünnet olmanın bile önüne geçtiğini kaydeden Altun şunları söyledi:

"Uganda'da yetişkinler ve çocuklara yönelik sünnet programımız var. Bu programı dışarıda gerçekleştirmek için güzel bir atmosfer vardı ama yağmura tutulduk, programı cami içinde yapmak zorunda kaldık. Çocuklarımız burada sıralarını bekliyorlar. Sünnet denilince biz sadece çocukları biliriz ama burada hem çocuklar ve hem de yetişkinler var. Haliyle imkânsızlıklar nedeni ile sünnet olamamışlar, Rabbim bunu bize nasip etti. İnşallah sünnet programlarını gerçekleştireceğiz. Aynı şekilde dışarıda elbise dağıtımı da gerçekleştirdik. Gördüğünüz gibi elektrik yok, jeneratör ışığı altında sünnet programımızı gerçekleştireceğiz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir