• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Silahlı milislerden Bağdat’ta gövde gösterisi: Başbakanı tehdit ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Raballah” isimli milis grubu, Irak’ın başkenti Bağdat’ta askeri araç ve üniformalarla sokağa çıkarak, şehirde gövde gösterisi yaptı.

Milisler, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin üzerinde ayakkabı izi ve makas işaretleri ile “Kulağını kesmenin zamanı geldi” sloganları yazılı posterlerini taşıyarak tehditlerde bulundu.

Milisler tarafından çekilip paylaşılan videoda grubun kalabalık olduğu ve Bağdat’ın farklı bölgelerinde sivil araçlara zorluk çıkardıkları görülüyor.

Ellerinde silah ve roketlerle bir bildiri okuyan milisler Kazimi’den; bütçenin yasa tasarısının kabul edilmesi, dolar kurunun eski seviyeye çekilmesi ve Kürdistan Bölgesi bütçe payının gönderilmemesi gibi taleplerde bulundular.

Kaynaklar, gövde gösterisi sırasında milislerin Irak İçişleri Bakanlığı İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Ahmed Ebu Rehif’in ofisini ablukaya aldığı ve Rehif’in resmini de çiğnediğini bildirdi.

Ahmed Ebu Rehif ise yaptığı açıklamada Bağdat’taki bazı fotoğraflarını paylaşarak, “Bağdat’ta güvenlik güçlerini ziyaret ederken” ifadeleriyle milislere yanıt verdi.

Öte yandan Irak’ta yayın yapan Al Sharqiya News kanalı, 7 milis grubunun, Irak’ta ABD güçlerine yönelik ateşkesi bozma konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.

Raballah grubunun gövde gösterisinin Irak, Mısır ve Ürdün arasında gerçekleşecek zirvenin öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Bir süre önce Kazimi, Irak’ın güvenlik tehdidini atlattığını ve ülkedeki diplomatlara yönelik herhangi bir tehdidin olmadığını açıklamıştı.

Raballah milis grubuna kimin komuta ettiği halen bilinmezken, grup daha önce de Bağdat’ta birçok yere saldırmış, 17 Ekim 2015’te de Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Bağdat binasını ateşe vermişti.

Kaynak;K24

Bu haberler de ilginizi çekebilir