• DOLAR 32.27
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2457.366
  • ...
`Tüm yurtlara kütüphane kurulacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Vali Yılmaz Arslan, İMKB Lisesi Kız Öğrenci Yurdu`nu ziyaret ederek, kız öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.
 
Eğitim kurumlarını sık sık ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Vali Arslan, son olarak İMKB Lisesi Kız Öğrenci Yurdu`nda incelemelerde bulundu.
 
Vali Arslan`ın ziyaret esnasında Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa kendisine eşlik etti.
 
Yurt binası girişinde öğrenciler Vali Arslan`ı alkışlarla karşıladı. Kendisi de uzun yıllar öğrenci yurtlarında kalan Vali Arslan, öğrencilerle yemek sırasına girip aynı masada yemek yedi.
 
Vali Arslan, ziyaret sırasında öğrencilere hitap ederken derslerine daha çok zaman ayırmaları tavsiyesinde bulundu. Öğrencilere nasihatler de bulunan Vali Arslan, başarılı olmanın yolları ile ilgili tecrübelerini paylaşarak öğrencilik ve meslek hayatından örnekler verdi.
 
Vali Yılmaz Arslan, konuşmasının ardından yurtta kalan öğrencilere de söz hakkı vererek sorunlarını dinledi. Öğrencilerin isteklerine olumlu yanıt veren Vali Arslan, yurtta öğrencilerin ödevlerini yapması için 2 adet bilgisayar ve internet bağlantısı sağlanması konusunda yetkililere talimat verdi. Vali ayrıca, Batman`daki tüm yurtlara kütüphane kurulacağını söyledi.
 
Tekstil kente dönüştürülen eski tekel binalarının bulunduğu alandaki İMKB Lisesi Kız Öğrenci Yurdu`nda 78 öğrenci barınıyor. Çoğu Kozluk, Sason ve Beşiri ilçelerine bağlı köylerden gelen öğrenciler, Batman`daki çeşitli liselerde öğrenim görüyor. En fazla 6 kişilik odalarda kalan öğrencilerin yemek, ısınma ve ulaşım giderlerini Batman Valisinin karşıladığı belirtildi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir