• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Dünya mustazafları resimlerle tekrar hatırlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle özelde Halepçe ve tüm dünyada yaşanmış ve halen yaşanmakta olan zülüm ve katliamların sergilemek gayesiyle ile Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Sevgi Der (Sevgi, Eğitim, Kültür Ve Dayanışma Derneği), Gülistan Caddesinde Cuma, Cumartesi ve Pazar günü saat 10.00 ile 17.00 arası resim sergisi açacak.

 

Mazlum ve Mustazaf insanların dramının gözler önüne serileceği resim sergisinde, dünyanın dört bir tarafından zulme maruz kalan insanların acısını ifade eden resimlerin sergileneceği öğrenildi.

 

Resim sergisi ile ilgili olarak Batman Sevgi-Der Genel Başkanı M Ali Ortaç yaptığı açıklamada, Dünya Mustazaflar Haftası münasebeti ile zulme uğramış Mazlum ve Mustazafların anısına resim sergisi çalışmasını insani ve İslami bir vazife olarak gördüklerini ifade ederek, `Sakın zalimlere meyletmeyin, yoksa ateş size dokunur` ayetini tüm insanların kendileri için bir uyarı levhası niteliğinde görmelerini, geçmiş ve günümüz canilerini tekrar hatırlamaları veya tanımaları adına Cuma günü Gülistan Caddesi`nde açılacak ve üç gün sürecek serginin, saat 10.00 ile 17.00 arasında ziyaretçilere açık olacağını söyledi.

 

Ortaç, tüm Batmanlıların ve basın mensuplarının yaşanan zulümlere şahitlik etmesi için resim sergisini ziyaret etmelerini istedi. (Sezer İlbasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir