• DOLAR 32.6
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2412.237
  • ...
Sivilceler hem yüzünüzde, hem de ruhunuzda iz bırakmasın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Ergenlik döneminde hormonların etkisi ile oldukça sık karşımıza çıkan sivilceler, yüzde görüldüğü ve uzun süre devam ettiği için gençlerin psikolojisini olumsuz etkiliyor.


Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi hastalıklar Anabilim dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Aylin Türel Ermertcan, Sivilceler hakkında açıklamalarda bulundu.


Ergenlik döneminde salgılanmaya başlayan androjen hormonunun etkisiyle derideki yağ bezleri büyüdüğünü ve yağ salgısı arttığını ifade eden Türel, \"Yağ salgısı deride tıkaçların oluşmasına ve deride bulunan bazı mikroorganizmaların da artışına yol açmaktadır. Bu olaylar sonucunda öncelikle beyaz ve siyah noktalar, daha sonra da içi irinli ve büyük sivilceler oluşmaktadır. Yüz bölgesi dışında vücutta da görülebilir. Ergenlik döneminin kendine has psikososyal sorunlarına bir de sivilcelerin eklenmesiyle ciddi depresyon karşımıza çıkabilmektedir. Özellikle sıkıntı ve stres de sivilcelerin artışına yol açmaktadır. Bu streslerin başında da sınavlar gelmektedir. Bu nedenle mümkün olan en kısa zamanda ergenlik sivilceleri tedavi edilmelidir, gerektiğinde psikiyatrik yardım da alınmalıdır\" dedi.


Kozmetik ürünlerin de sivilceye yol açabileceğine dikkat çeken Türel, \"Bu nedenle içinde ne olduğu bilinmeyen ürünler ve işin ehli olmayan kişilerce yapılan kozmetik uygulamalardan uzak durulmalıdır\" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir