• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Anne Sütü Bankası yerine Sütanne Projesi geliştirilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Genel merkezi Bursa`da bulunan Dünya helal Birliği son günlerin gündemi olan ve gelen tepkilerden dolayı bir süre ertelenme kararı alınan anne sütü bankasına karşı tepkisini dile getirdi.

 

\"Bizim kendi kültürümüzde anne sütü yerine sütanneliği diye bir kavram vardır\"

\"Batının gündeme getirdiği herhangi bir konuyu maalesef kendi insanımıza uygulama alışkanlığından halen vazgeçemedik\" diyen Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir, anne sütü bankasının doğuracağı kötü sonuçları anlatarak şöyle konuştu: \"Hâlbuki bizim kendi kültürümüzde anne sütü yerine sütanneliği diye bir kavram vardır. Başta Allah Resulü(s.a.v)`nün sütannesi vardır kendi annesi gibidir bizim inancımızda sütanneler annedir, kardeşleri de kardeştir.\"

 

\"Şu anda katkı maddeleri dediğimiz gıdalarda kullanılan malzemeleri bile takip edemiyorsunuz\"
Banka tabiri biriktirmeyle alakalı toplamayla alakalı bir terimdir diyen Gelir; Sütü bir araya topladığınız an siz kardeşleri tayin edemezsiniz, bunu kontrol edemezsiniz, şu anda katkı maddeleri dediğimiz gıdalarda kullanılan malzemeleri takip edemiyorsunuz, sağlık bakanlığının, tarım bakanlığının koyduğu limitleri kontrol edecek pozisyonda değilsiniz ki sütkardeşliğini doğuracak sütün farklı yavrulara verilmesi gibi bir konuda çok ciddi ve tutarlı olmak zorundayız.\" dedi.

 

Sütü toplayıp anneden alınması sonra bunu bir havuzda biriktirip çocuklara dağıtılmasının her bir çocuğa bir anne sütü taşınacak anlayışının  da çok nakıs ve riskli bir anlayış olduğunu belirten Gelir, \"Nedeni şu; Bir anneden sütü alınacak ama hangi aralıklarla, ne kadar miktarda alınacak? Ve bunu o yavru ne kadar sürede tüketecek? Bukadar sorular ve sorun oluşturabilecek risk noktaları varken sütanneliği gibi bir kavramı bizim toplumumuza bizim kültürümüzden yeniden toplumumuzun önüne getirip gerçekten de ihtiyacı olan anneye ihtiyaç duyan yavruların ihtiyacını görmüş olsak keşke.\"

 

\"Anne sütü inek sütü değildir\"
Anne sütü inek sütü değildir diyen Gelir; Elbette ki bir süttür ama aynı zaman da annenin o yavruya vereceği şefkati muhabbeti vardır, onun başını okşaması onun sıcaklığını hissetmesi vardır, tenine dokunması vardır yani onun inancını evlada aktarması vardır. Meseleyi sadece besleme olarak ele aldığımızda, bağışlayın ama bu insan ile hayvanları karıştıracağımız bir noktaya bizi götürebilir.

 

Dünya Helal Birliği olarak anne sütü bankacılığının tutarlı bir davranış olmayacağı faydalı bir yol olmayacağını vurgulayan Gelir; bunun yerine imkânlar varsa sütanneliği projesinin uygulanmış daha önce denenmiş kültürümüzde de var olan daha disiplinli bir vaziyette devletin desteğinde yapılma kontrol edilme imkanı olur.\"dedi.

 

Aksi takdirde anne sütü bankacılığının Türkiye kardeşliği gibi bir konuya bizi götürebileceğine işaret eden Gelir; Bazılarının ifade etmeye çalıştığı acaba bu mudur diye sordu? (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir