• DOLAR 32.388
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2401.564
  • ...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ personellerine en az yüzde 47 zam yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Personel A.Ş. ile Genel İş Sendikası arasında çalışanların toplu iş sözleşmesi imza törenine katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, sözleşmede yer alan ifadeleri kamuoyu ile paylaştı.

Belediyeciliğin şerefli ve keyifli bir iş olduğunu söyleyerek personellere seslenen Karaloğlu, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğümüz bu şehirde yaşayan bir milyon 852 bin insanın, anne karnından mezara kadar hayatının tüm safhasında insanlara hizmet eden kurumlarımızdır. Sizlerde bu kurumların en değerli varlıklarısınız." dedi.

Daha önce taşeron işçilerin rahatsızlıklarının giderildiğini ifade ederek bu sorunlar kapsamında devletin yüzbinlerce çalışanın problemini çözdüğünü belirten Karaloğlu, "Bizim nezdimizde şirket elemanı ile belediye kadromuzda çalışanın iş güvenceleri ve hukuku bakımından birbirinden hiçbir farkı yoktur. Ücret bakımından da bu sözleşme ile aradaki fark büyük oranda kapatılmıştır." diye konuştu.

Toplu iş sözleşmelerinin bir pazarlık olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, "Elbette işçi sendikası çalışanlar adına en yükseğini alabilmek için mücadele eder. Kurum adına da işverenin haklarını korumak içinde işveren sendikası mücadele eder. Nihayetinde hem kurumu ayakta tutacak hem de çalışanı mutlu edecek orta yol bulunur ve sözleşme imzalanır." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait Personel Anonim Şirketinde çalışan 3 bin 272 personele yaptıkları zamları açıklayan Karaloğlu şunları söyledi:

En düşük ücreti yüzde 47 oranında arttırdık. Yani bugün Türkiye'de enflasyonu yüzde 14 olduğu dönemde yüzde 47 zam iyi bir rakamdır. İmkânımız olsaydı bunu çok daha fevkinde verseydik bu bizi de mutlu ederdi. Ama şehre hizmet eden bu kurumları da ayakta tutmak da yönetici olarak bizlerin görevidir.

Ayrıca Karaloğlu birçok çalışanlara ödenen birçok ikramiye ve yardımlara da zam yaptıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce yılda 10 gün olan ikramiyemizi 20'ye, günlük 5 TL olan yemek yardımını 10 TL'ye, 30 lira yakacak yardımını 60 liraya, günlük 3 lira olan yol giderini 7 buçuk liraya, 75 lira olan bayram yardımlarını 110 liraya ve çocuk yardımını 25 liradan 50 liraya çıkardık. Yevmiyelere enflasyon artı 1 puan vererek 15.60 zam yaparak kümülatif olarak en düşük alan arkadaşımıza yüzde 47 zam yaptık." (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir