• DOLAR 32.22
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2457.368
  • ...
Susuzluk Köylüleri Çileden Çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Adıyaman`ın Kahta ilçesine bağlı 120 haneli Yelkovan (Hemzeyin) köyünde suların bir yıldır düzensiz akması köylüleri çileden çıkardı. Vatandaşlar bulabildikleri yerlerden bidon ve el arabalarıyla 500 metrelik mesafede bulunan çeşmeden su taşıyorlar.
 
Yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren Hasan Akdoğan,"Yıl boyunca sular kesik kesik geliyor. Çocuklarımız, eşlerimiz 500 metrelik mesafede bulunan çeşmeden su getiriyorlar. İki günde bir tankerle çeşmeden su getiriyorum, ama herkesin gücü buna yetmiyor. Köyde su sıkıntısı olduğundan dolayı işlerimizi düzenli bir şekilde yapamıyoruz. Sular düzenli bir şekilde gelmediği halde su faturalarını bile ödüyoruz. Suyu gelene de aynı fatura yazılıyor, gelmeyene de aynı fatura yazılıyor. Yeter ki suyumuz gelsin biz faturayı da ödemeye razıyız. İlçe Kaymakamına mağdur olduğumuzu belirtmemize rağmen bu konuda bir çalışma yapılmıyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz." dedi.
 
Ramazan Akdoğan da " Hayvanlarımıza su veremiyoruz, güneş enerjilerimiz boş kalıyor. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz." dedi.
(Mehmet Eren - İLKHA)

.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir