• DOLAR 32.216
  • EURO 35.229
  • ALTIN 2475.122
  • ...
Özlem Türeci’den kanser aşısı  açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türeci, “Elimizde kanser ile mücadele eden mRNA aşılarımız var” derken “Birkaç yıl içerisinde insanlara sunmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki Almanya’da Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel'in katıldığı törenle Federal Cumhuriyet Liyakat Nişanı verilen çift, mRNA çalışmalarıyla New York Post’a haber oldu.

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in mRNA teknolojisi üzerine kanser araştırmaları yaptığının altının çizildiği haberde, önümüzdeki günlerde ikilinin kanser çalışmalarına daha da ağırlık vereceği belirtildi.

mRNA teknolojisinin Covid-19 aşılarında nasıl kullanıldığı üzerine derlenen haberde, bu yöntemin diğer hastalıklarla mücadelede de kullanılabileceği belirtilirken, bu yöntem sayesinde vücuda enjekte edilen RNA moleküllerinin, virüsle mücadele edecek proteinlerin üretilmesini sağlayacak bilgiyi bağışıklık sistemine ulaştırdığı bildirildi.

Bu teknolojinin kanserli hücreler ve tümörlere karşı da kullanılması için çalıştıklarını belirten Türeci, “mRNA teknolojisine dayanan farklı kanser aşılarımız var. Bu tip tedavi yöntemi ve geliştirme süreçlerinde tahmin yapmak zordur. Ancak birkaç yıl içinde kansere karşı savaşacak aşımızı da insanlara sunmaya hazır olacağız” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir