• DOLAR 32.269
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2466.531
  • ...
Eski Sınav Sorularını Çözünüz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hayat, plansızlık kabul etmez. Her çalışma için dört unsur vardır.

1-Niyet 2-Hedef 3-Yetenek 4-İmkan

Niyetimiz ne kadar iyi olursa olsun, hedefimizi ne kadar iyi belirlersek belirleyelim, yeteneğimiz ne kadar üstün olursa olsun imkânlardan gerektiği gibi yararlanmazsak başarıya ulaşamayız.

Eğitim malzemesi imkânlarımızın bir bölümüdür.

Sınava hazırlanan bir öğrenci için hazırlık araçları şunlardır.

1- Ders notları

2- Konu anlatımlı kitaplar

3- Sayfa testleri

4- Soru bankaları (Konu testlerinden oluşan kitaplar)

5- Deneme sınavları

6- Eski sınav soruları (çıkmış sorular)

Bugüne kadar bu malzemelerin hepsinden yararlandık, bundan sonra da yararlanmaya devam edeceğiz.

Ancak bunların içinde özellikle sınavların yaklaştığı günlerde sınav sorularının, sizin ifadenizle çıkmış soruların ayrı bir yeri vardır. Yaklaşık 30 yıldır, sınav sorularında önemli bir değişiklik yok. Her yıl, bir-iki farklı soru tipi denense de son dört-beş yıl bir yana son yirmi-yirmi beş yılın soru tarzı bile aynı mantık üzerine bina edilmiştir. Sorular biraz uzamış, biraz kısalmış bu çok önemli değil.

Elinizin altındakiler, size sınavda sorulacak sorulara en yakın sorular, daha önce sınavlarda sorulmuş sorulardır.
Malzeme üretiminin adeta fabrikasyona döndüğü bu süreçte en güvenilir sorular da onlardır. Öyle ki bir konu hakkında problem yaşadığımızda biz o konunun niteliği için doğrudan sınav sorularına bakıyoruz. Zaman zaman basit çelişkiler yaşansa da konuları ele alış bakımından sınav soruları arasında büyük tutarsızlıklar yok.

Bu soruları çözmeniz,

1- Bilginizi pekiştirecek,

2- Size kendinizi sınama imkanı verecek,

3- Konuların zihninizde netleşmesini sağlayacaktır. Her konuyla ilgili soruları ayrı ayrı çözebileceğiniz gibi her sınavı baştan sona bir anda çözmeniz de mümkündür.

Bir işin yapılış biçimi, o işle ilgili amaca göre değişir. Öncelikli amacınız konular hakkındaki bilginizi pekiştirmek ise soruları konu konu çözersiniz. Kendinizi sağlam bir kaynakla sınamayı amaçlamışsanız her sınavı baştan sona çözmeyi seçersiniz.
Her zaman olduğu gibi, değerlendirilmesi yapılmamış bir işi “yapılmamış” sayacağız. Bunun için bu soruları çözdükten sonra

1- Ne yaptım?

2- Ne yapmadım?

3- Niye yapamadım?

Sorularını kesinlikle cevaplayacağız, yapamadığımız soruları mutlaka öğretmenimize götüreceğiz. Böyle bir çalışma kısa bir süre içinde size en az bir kaç puan kazandıracak, çıkmazda iseniz sizi o çıkmazdan kurtaracaktır. Şartlar değiştikçe sonuçlar da değişir. Soruları evde çözmek ile sınav salonunda çözmek arasında biraz fark olabilir. Bu fark sanılanın aksine sınav salonun da hep aleyhinizde de değildir. Bazen sınav salonu ciddiyeti, başarıyı daha da artırır. Bunu dikkate alırsanız şu an bulunduğunuz düzeyi daha iyi belirlersiniz.

Allah (c.c) yardımcınız olsun.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir