• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Arınç ile PKK arasında ki çelişki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün yaptığı açıklamada 6 asker, 1 kaymakam adayı, 1 polis ve 2 geçici köy korucusu olmak üzere toplam 10 kamu görevlisinin serbest bırakılacağını belirterek, PKK`nın elinde korucuların da olduğunu doğrulamış ancak köy korucularının isimleri verilmemişti. PKK tarafından yapılan açıklamada ise, 8 rehinenin ellerinde olduğu belirtilerek köy korucularından hiç bahsedilmedi. Her iki taraftan da yapılan açıklamalarda, köy korucularının isimlerine yer verilmemesi kamuoyu tarafından çelişki olarak değerlendirildi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı açıklamada 6 asker, 1 kaymakam adayı, 1 polis ve 2 geçici köy korucusu olmak üzere toplam 10 kamu görevlisinin serbest bırakılacağını belirterek PKK`nın elinde korucuların da olduğunu doğrulamıştı. Ancak, PKK tarafından yapılan açıklamada, kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve polis memuru Nadir Özgen adlı kamu görevlilerinin 8 kişi olduğu ve serbest bırakılacağını ifade ederek korucu isimlerine yer vermedi.

 

Kamuoyu geçici köy korucularının isimlerinin, Arınç tarafından açıklanmaması ve bu kişiler arasında yer almamasının, soru işaretlerine neden olduğunu belirterek, niye iki köy korucusunun isminin verilmediğinin açıklanmasını bekliyor.

 

PKK tarafından rehin tutulan kamu görevlilerini teslim alacak heyet, Habur Sınır Kapısı`ndan Kurdistan`ın başkenti Hewler`e (Erbil) geçti.

 

PKK`nın rehineleri yarın serbest bırakacağı öğrenildi. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir