• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...
SON DAKİKA
Batık tırnak yanlış tedavi edildiğinde ameliyat gerektirir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Birçok insanın başını ağrıtan batık tırnak sorunu hakkında bilgi veren Kadıköy Şifa Ayak Sağlığı Merkezi uzmanlarından Banu Eren, batık tırnağın düzgün bir şekilde tedavi edilmemesi halinde ameliyat dışında başka bir tedavisinin mümkün olmayacağını belirtti.

 

Tedavi olunmazsa ameliyat gerekir
Batık tırnak hakkında bilgi veren Eren, \" Batık tırnağın uzun süre ile tedavi edilmediği veya yanlış tedavilerin uygulandığı vakalarda tırnak ameliyatı yapılmaktadır. Genelde tırnağın tümüyle alınmasına gerek yoktur. Çünkü tırnağın sağlıklı kısmının alınmaması gerektiğinin önemi tüm bu tedavilerin uzun yıllar süresince uygulanması neticesinde öğrenilmiştir\" dedi.

 

Batık tırnak tedavi süreci hakkında da bilgi veren Eren, \"Genelde uygulamanın yapılacağı tırnak uyuşturulur ve dolayısıyla hiçbir acı hissetmezsiniz. Daha sonra tırnak yatağı ile tırnak arasındaki bölge açılır ve deri içerisinde kendine yer yapmış olan batık tırnak çıkartılır. Fakat bu tedavi şeklinde kalıcı bir rahatlatma söz konusu değildir. Çünkü tırnak tekrar batık bir şekilde uzamaya devam edecektir. Tedavi ya da bakım sonucunda hasta hiç bir acı hissetmez. Aynı zamanda bir süre tırnak kesimlerine müdahale etmeyip bir uzman tarafından kanalları düzeltilen tırnak kesilmelidir\" diye konuştu.

 

Batık tırnak nedir?
Batık tırnak acı verici, yürümeyi zorlaştıran hatta ileri durumlarda engelleyen, görüntü olarak hoş olmayan ve genellikle uzun süre devam eden bir tırnak hastalığıdır. Tırnak ve ayak derisi arasındaki derinin kızarmasına ve iltihaplanmasına yol açar. Buna rağmen batık tırnak sorunu yaşayan çoğu kişi, yanlış bilgilendirme ve yönlendirme ile işin uzmanı haricinde yapılan acı verici ve kalıcı olmayan tedaviler nedeniyle batık tırnak tedavisine yanaşmamaktadır. Ayak sağlığı ve bakım merkezleri sayesinde bu sorun kalıcı ve ağrısız bir şekilde tedavi edilebilmektedir. (Remzi Kalkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir