• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
İSRA ETMEYENE MİRAC YOKTUR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Programın açılış konuşmasını İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan yaptı. Kılıçarslan, “Eğer biz Müslümanlar aramızda vahdet ve kardeşliği gerçekleştirebilirsek hakiki imanın lezzetini tadabilirsek ve islam’ın öğretileri ile amel edebilirsek ve aramızda barışı tesis edebilirsek, devlet yöneticileri ve krallar, Yahudilerin ve emperyalistlerin kölesi olmazlar, mal ve canlarıyla onlara yardımcı olmazlar. Hepimiz doğru yol üzerinde duralım ve Allah’ın dinine yardım edelim. Allah (cc) şöyle buyuruyor: ‘Ey iman edenler! Allah’a yardım ederseniz o da size yardım eder.’ Allah’ın dinine yardım etmek ise Kur’an ile amel etmektir. Bu durumda Allah mutlaka yardım eder.” ifadelerini kullandı.

KUDÜS MESELESİNİ TEK BİR GÜNE SIĞDIRMAMAK GEREKİR

Kudüs için yapılan çalışmaları çok değerli bulduklarını dile getiren Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri,

“Kudüs için çalışan alimlerin çabalarını değerli buluyoruz. Gerek İTTİHADUL ULEMA’nın, gerekse de Filistin alimler cemiyetinin Kudüs haftasını hatırlatmaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu güzel bir hatıradır. Evet, Kudüs meselesini tek bir güne sığdırmamak gerekir. En azından bir haftaya genişletilmesi gönüllere ferahlık veren bir şey. Bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

KUDÜS’E KARŞI GERÇEKLEŞTİRİLEN SİNSİ PLANLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Katılımcılardan Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Şeyh Ali Karadaği, “İsra ve Mirac bize önemli mesajlar veriyor. Peygamber (asv), o gece bütün peygamberlere imamlık yapmıştır. Bu da Peygamber (asv)’nin bütün peygamberlerin imamı, bütün insanlığın şahidi olduğunu bize bildirmektedir. Bu olay “dinler arası diyalog” gibi çabaları boşa çıkarmakta, tek hakikatin Hz. Peygamber ve mesajı olduğunu bildirmektedir. Yine önemli ders ve ibret noktalarından biri de şudur ki, bu gece bize Mescid-i Aksa’nın ne kadar önemli bir yer olduğunu göstermektedir. Modern çağda Kudüs’e karşı gerçekleştirilen sinsi planlarla karşı karşıyayız. Bunlar sadece harici çabalar da değildir. Maalesef içeride de kendilerine kölelik eden insanlar bulabilmektedirler. Sinsi çabalarla Kudüs’ü elimizden almaya çalışmaktadırlar.” dedi.

HİÇ ŞÜPHESİZ İSRA VE MİRAC ÖNEMLİ ŞEYLER BARINDIRMAKTADIR

İsra ve Miraç olayına değinen Filistin Dış Alimler Heyeti Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, “Dünya Kudüs haftası bizler için çok önemlidir. Bununla beraber İsra ve Mirac da gündeme geleceği için önemlidir.

Hiç şüphesiz İsra ve Mirac önemli şeyler barındırmaktadır. Her sene konuşuyor olmamıza rağmen halen önemli dersler çıkaracağımıza inanıyorum. Kesin inanç başarı getirir, nimet getirir. Peygamber (asv), yaşadığı zorluklara, hüzün yılına, Taif’te yaşadığı hayal kırıklığına rağmen, Allah’ın yardımına kesin olarak inanıyordu. Nitekim Allah bu imana karşılık İsra ve Mirac’ı bir hediye olarak lütfetti. Bu geceden elde edilecek önemli derslerden biri de şudur. Mehmet Görmez Hoca çok güzel ifade etmiştir. İsra etmeyene Mirac yoktur. Önce isra edeceğiz, yürüyeceğiz, sonra yükseleceğiz. Yürümeyene, çabalamayana, yükselme, yani Mirac yoktur. Yarabbi bizi tüm imkanlarıyla cihad edenlerden eyle!” diyerek duayla konuşmasını bitirdi.

MÜSLÜMANLAR KUDÜS İÇİN NASIL ÇABALAR HARCANDIĞINI İYİ BİLMELİ

Davet ve Islah Hareketi Şura Üyesi Hüseyin Tibas ise “İslam alimleri Kudüs ile ilgili önemli ve mübarek sözler söylemişler, çabalar sarf etmişlerdir. Müslümanlar, Kudüs’ün iki kez nasıl fethedildiğini öğrenir ve ona göre davranırlarsa yine fetih gerçekleşebilir. Müslümanlar Kudüs için nasıl çabalar harcandığını iyi bilmeli yine çabalar harcayarak işgalden kurtarmalıdırlar.” dedi. Programda konuşan diğer katılımcılar ise şöyle; İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Strateji Düşünce Ve Analiz Merkezi Başkanı Dr. Abdulkadir Turan, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, , Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin, Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip Elçi, Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel, Gazeteci Yazar Ahmet Varol, Mirasımız Derneği Kurumsal İşleri Başkanı Orhan Buyruk, İslami Cihad Üyesi DR. Salih Kaşif…

Bu haberler de ilginizi çekebilir