• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya'da İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“On kıta bir vatan, ilelebet istiklal” temalı 30 fotoğrafın yer aldığı resim sergisi açıldı. Açılışın ardından sergiyi gezen protokol fotoğraflar hakkında bilgi aldılar.

Resim sergisinin ardından Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programda Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay birer konuşma yaptı.

"Hakka olan imanının ve sarsılmaz inancının ifadesidir"

İstiklal Marşının aziz milletin büyük bir azim ve fedakarlıkla vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinin destansı anlatımı olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Mustafa Şahin "İstiklal Marşı, milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini anlatan eşsiz bir eserdir. Aziz milletimizin hürriyetine olan aşkıdır. Hakka olan imanının ve sarsılmaz inancının ifadesidir. Mehmet Akif Ersoy büyük bir dava adamı, mütefekkir bir şair, bu toprağın bir sesidir. Onun yüceliği, edindiği dini eğitimden kaynaklı ruh dünyasını bu milletin birliğine vakfetmesi şairliği yanında Millî Mücadele'nin kahramanı olarak eylem ve hareket insanı olmasındandır. Kabulünün 100. yılında İstiklal Marşımızın şairi mümtaz şahsiyet Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve şükranla anıyor. Dünden bugüne aziz şehitlerimize, milli mücadelenin kahramanı askerlerimize yüce Mevla’dan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diler sizleri bir kez daha saygı ile selamlıyorum” dedi. (İLKHA)

 

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir