• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Mesleki Eğitimde Bin Okul Projesi" kapsamında Z Kütüphane açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlığın başlattığı "Mesleki Eğitimde bin Okul" projesi kapsamında, 81 ilde mesleki ve teknik Anadolu liselerinden belirli kriterlere göre seçilen bin okula, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında, temel becerilerden okulların bakım onarımına, kütüphane, atölye ve spora kadar farklı alanlarda destek paketi hazırlandı.

Adıyaman genelinde "Mesleki Eğitimde bin Okul" projesine kapsamına alınan 12 okulumuz arasından 7 okula Z kütüphanesi kuruldu. 5 okulumuza da fiziki iyileştirmeler yapıldı. Z Kütüphane yapılan okullardan birisi olan Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yapılan Z Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. İçerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile zenginleştirilmiş (e-kitap, z-kitap), öğrenciye dilediği zaman destek vererek içerisinde temel eserleri de barındıracak z-kütüphaneler, bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirmektedir."

Çağın ilim ve bilim çağı olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz "Z Kütüphanelerin okullarda ki eğitim ve öğretimin gelişmesine çok büyük katkısı olacaktır. Z kütüphaneler klasik masa ve sandalyelerden oluşan kütüphane anlayışının dışına çıkarak, farklı tasarımları, sıcak ortamı ve çeşitli bileşenleri bir arada barındırmasıyla geleneksel kütüphane modellerinden ayrılarak öğrencilerimize rahat bir ortam sunuyor. Kitabı ve okumayı sevme, bilgiyi önemseme, öğrenme ve dinleme etkinliklerini artıracaktır." dedi.

Eğitime yapılan yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Süleyman Kılınç "Okullarımızın olmazsa olmazı kütüphanelerdir, kütüphaneler okullarımızın kalbidir. Biz de belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazırız. Bu kütüphanemizin kurulum aşamasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir