• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
İnternetten para kazanmak isteyenlerin bilmesi gereken teknik noktalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yılların en trend konuları genellikle hep teknoloji ile ilgili konular oluyor. Zira teknoloji, çağımızı kendine sürükleyen bir güç durumunda. İnternete erişimin artması, yeni bağlantı teknolojileri ve özellikle mobil akıllı cihazlarla birlikte artık her anımız internette ve internet uygulamalarında.

Hal böyle olunca internette büyük bir insan kitlesinin bulunduğu rahatlıkla söylenebilir. Bundan 10 yıl önce sadece gençlerin vakit geçirdiği internet sitelerinde bugün anne babalarımız da saatlerini harcıyor. Her yaş grubuna uygun içeriğin olduğu internet, bir diğer yönüyle de büyük bir pazar.

İşte internetin bu yönünü gören kişiler, işlerini internete taşımaya çalışıyor. Bu belki son 5 yıldır çok gündemde olan ve önemsenen bir konu olabilir. Ancak ülkemizde işletmeler için henüz oldukça yeni bir gündem.

Dolayısıyla internet üzerindeki iş ve işlemlerle para kazanmak hala toplumumuzdaki birçok insan için biraz yabancı bir durum. Ancak her geçen gün daha fazla kişi bu konuya dönük çalışmalar yapmaya başlıyor.

Peki, internetten nasıl para kazanılır, bunun için hangi teknik bilgilere sahip olmak gerekir? Gelin birlikte biraz daha yakından bu konuya bakalım.

Youtube’dan nasıl para kazanılır?

İnternetten para kazanma dediğimiz zaman akla son dönemin en popüler internetten para kazanma yöntemi olan Youtube geliyor. Youtube, son yıllarda yaşadığı büyük yükselişle dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi olmayı başarmış durumda.

Bu başarının altında Youtube’a gönüllü olarak içerik üreten Youtube üyeleri var. Tabii ki içerik üreticilerinin Youtube’a içerik üretme sebeplerinin başındaysa Youtube’un bu içerik üreticilere kendi üzerinden verilen reklamların bir miktarını dağıtması geliyor. Bu miktarlar hiç de öyle azımsanacak miktarlar değil. Nitekim video içeriklerine ve kanal durumlarına göre değişmekle birlikte Youtube’a 1 milyon izlenme sayısına ulaşmış bir videodan kazanılan miktar yaklaşık olarak 5,000 $’a kadar çıkabiliyor.

Bununla birlikte Youtube’a yüklenen bir içerik, orada sürekli duruyor ve girenler sürekli bu içeriğe erişim sağlıyor. Dolayısıyla Youtube içerik üreticileri günün her anı içeriklerini Youtube’a yükledikten sonra para kazanabiliyorlar. Bu da Youtube’u en popüler internet para kazanma araçlarının başında yapan etmenlerden bir tanesi.

Ayrıca Youtube’da abone sayısı ve ulaştığı kitle yüksek olan kişilere ulaşan firmalar, ürünlerini bu kişiler üzerinden tanıtabiliyorlar. Bu da Youtube’da kanalı olan bir kişinin para kazanması için farklı bir yöntem. Bu yöntemin adına ücretli tanıtım denilmektedir.

Tabii ki Youtube’dan para kazanmak için belli şartlar mevcuttur.

Youtube’dan para kazanma şartları

Açmış olduğunuz Youtube kanalının para kazanabilmesi için abone sayısının en az 1,000, kanal görüntülemesinin en az 10,000 ve izlenme sayısının da son 12 ay içerisinde 4,000 saat olması gerekiyor. Bu şartları taşıyan kanallar Youtube reklamları üzerinden para kazanabiliyor.

Ayrıca yakın bir süre önce başlayan ve Youtube kanallarını takip eden abonelerin kanal sahiplerine destek verebildikleri “Katıl” özelliği de Youtube’dan para kazanılabilen bir diğer yerdir. Bir kanalın “Katıl” butonunu kullanıma açtıktan sonra bu buton üzerinden dilediği destek miktarlarını girmesinin ardından kanal aboneleri istedikleri katıl butonu paketlerinden birini seçerek kanala destek verebilmektedir. Bir kanalın “Katıl” butonunu aktif hale getirebilmesi için en az 30,000 abonesinin olması gerekir. Oyun kanalları için abone şartı daha azdır ve 1,000’den fazla abonesi olan oyun kanalları “Katıl” butonu açabilir. Çocuklara özel kanallarda “Katıl” butonu özelliği yoktur ve kanalın aktif sahibinin 18 yaşından büyük olması gerekir.

Youtube için gereken teknik beceriler

Youtube’dan para kazanabilmek için her şeyden önce video yapmayı biliyor olmanız gerekmektedir. Bildiğiniz üzere sadece kendinizi çektiğiniz ve konuştuğunuz videoların Youtube’da geniş kitlelere hitap etmesi imkansız gibi bir şeydir. Bu yüzden video düzenlemeden anlamanız ilk şarttır.

Video düzenleme öğrenin.

Youtube için ilk teknik şart, video düzenleme ve montajlamayı iyi öğrenmenizdir. Ayrıca estetik duygunuzun iyi olduğundan ve en iyi göründüğünüz halinizle video çektiğinizden emin olun.

Bununla birlikte videoları doğru yerlerden keserek birleştirin. Bu sayede video düzenleme için masa başına oturduğunuzda videonuzun daha fazla kişi tarafından izlenmesini sağlamış olacaksınız.

Ücretsiz ekran kaydedici kullanmayı bilin.

Özellikle yukarıda da belirttiğimiz gibi Youtube oyun kanallarının para kazanma gereksinimleri diğer kanallardan daha farklıdır. Bu yüzden bir oyun kanalı açacaksanız kendinizi oyun oynarken göstermek için bir ücretsiz ekran kaydedici program kullanmayı öğrenin.

Bu tarz bir program ile hem oynadığınız oyunu hem de kendinizi aynı anda kaydedebilirsiniz. Oyun kanallarında yer alan videolarda gördüğünüz gibi kanal sahibi hem kendisini hem de ekranını çekerek aynı anda oyununu oynayabiliyor.

Ücretsiz ekran video kaydedici için bu aracı kullanarak Youtube kanalınızda özellikle oyun kanalları için fayda sağlayabilirsiniz.

İnternet sitesi tasarımı

İnternetten para kazanmak isteyenlerin karşısına çıkan ikinci teknik yöntem ise internet sitesi tasarlamaktır. Görsel tasarlamakla karıştırılan bir konu olan internet sitesi tasarımında elbette ki görsel tasarımları da işin içerisinde yer almaktadır. Ancak internet tasarımı alt dalları itibarıyla da çok farklı bir konudur.

Nitekim internet sitesi tasarımı için daha kolay ve az vakit alan tasarımlar için şablon site tasarımı ve sıfırdan site tasarımı gibi farklı seçenekler yer almaktadır. Bu seçeneklerin neler olduğuna bakalım.

Sıfırdan site tasarımı

Sıfırdan site tasarımı demek, sitenin tamamıyla kodlamasının sizin tarafınızdan yapılması anlamına gelmektedir. Sıfırdan internet sitesi tasarımı içinse teknik bilginin yüksek olması gerekmektedir.

Özellikle internet sitelerinin tasarımında kullanılan yazılım dilleri olan HTML, CSS ve JavaScript hakkında yüksek düzeyde bilginizin olması gerekmektedir. Zira, sıfırdan bir internet sitesini bu dilleri kullanarak tasarlayabilirsiniz.

İnternet sitenizde ileri düzey uygulamalar yer almayacaksa JavaScript’i çok fazla kullanmayabilirsiniz. Ancak HTML olmazsa olmazdır. Yine, gelişmiş tasarım uygulamaları için de CSS’e ihtiyaç duyacaksınız. Ancak günümüzde kaliteli bir internet sitesi var edebilmek için muhakkak JavaScript’e ihtiyaç duyacağınızı söyleyebiliriz.

Şablon site tasarımı

Sıfırdan site tasarımı hem teknik olarak daha zor hem de daha çok vakit isteyen bir süreçtir. Bu yüzden yüksek tecrübe ve teknik bilgi düzeyi isteyen bu işten ziyade farklı website tasarım araçlarını kullanarak siteler tasarlayabileceğiniz şablon site tasarımı yöntemlerini site tasarımı için kullanabilirsiniz.

Şablon site tasarımı için farklı araçlar vardır. Sitenizin dosya yöneticisi üzerinden bu araçları sitenize yükleyebilir ve bunlara ait temaları siteye doğrudan yükleyebilirsiniz. Bunun için bu araçları iyi bilmeniz gerekmektedir. Ancak zaman içerisinde kullana kullana bu araçlar öğrenilebilmektedir. En azından internet yazılım dili öğrenmekten daha kolay öğrenilebilmektedir.

Bu şablon site tasarımı yapılabilecek araçlar arasında; Wix, WordpPress, Joomla, Drupal gibi içerik yönetim sistemleri mevcuttur. Bunlardan en çok kullanılanıysa Wordpress içerik yönetim sistemidir.

İnternet sitesi düzenleyerek para kazanmak Youtube’dan para kazanmaktan daha zor ve daha çok teknik beceri gerektiren bir alandır. Bunlara benzer şekilde internet sitelerine içerik üreterek de internetten para kazanılabilmektedir. Belki de en az teknik beceri gerektiren alan da budur. Ancak burada da ürettiğiniz içeriklerin kaliteli içerikler olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir