• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
4 ülkeden "Yemen'de savaşın sona erdirilmesi" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransa Dışişleri Bakanı Yves LeDrian, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab arasında, Blinken'in göreve gelmesinin ardından ikinci kez düzenlenen sanal toplantıda İran, Yemen ve DAİŞ'le mücadele gibi konular ele alındı.

Açıklamaya göre Bakanlar, Basra Körfezi'nde gerilimi azaltma ve Yemen'deki savaşı sona erdirmenin önemini vurguladı.

Yemen konusunda taraflar Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in savaşı sona erdirme ve insani krize odaklanma çabalarını destekleme konusunda birlikte çalışma sözü verdi.

Ensarullah hareketinin Yemen'in Marib kentine ve Suudi Arabistan'da sivil altyapıya saldırılarının kaygı verici olduğu belirtilen açıklamada ülkedeki tüm taraflara siyasi sürece yapıcı biçimde dâhil olmaları çağrısı yapıldı.

Görevdeki ikinci haftasında Dışişleri Bakanlığını ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden, Yemen'deki savaşı durdurmak için diplomatik çabaları arttırma sözü vermişti.

Birleşmiş Milletlerin ateşkes çabası ve barış görüşmelerine destek verilmesini istediğini belirten Biden, Yemen'deki savaşın diplomasi yoluyla çözülmesi ve halka insani yardımların ulaştırılması için çalışacaklarını kaydetmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken de Washington'un 16 Şubat'tan itibaren Yemen'deki Ensarullah hareketini terör örgütleri listesinden çıkardığını belirtmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir