• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
`Kadın Gerçek Değerini İslamiyet`le Elde Etmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle yazılı basın açıklaması yapan Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk, kadınlara getirilen, eğitim ve çalışma hayatındaki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.
 
Kadının gerçek anlamda hak ettiği değeri İslamiyet ile elde ettiğini vurgulayan Özperk, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kadın, geçen zaman içinde kavram kargaşası ve hayatına eklenen sözde kural ve dayatmalarla hakkını aramak zorunda bırakılmıştır. Kadınların uğradığı eşitsizlik, haksızlık ve ayrımcılıklar bir an önce son bulmalıdır. Memur-Sen olarak sendikacılık anlayışımız, özelde kamu çalışanlarının haklarını korumak ve savunmak genelde ise her türlü haksızlığa karşı mücadele etmek, temel insan hak ve özgürlüklerinden yana taraf olmaktır."
 
Eğitim ve çalışma hayatındaki engeller kaldırılmalıdır
Çalışma hayatında hak ettiği oranda yer bulamayan kadınlara karşı getirilen kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini savunan Özperk, "Yasa ve yasak koyucuların dayattığı, kadınları eğitim ve çalışma hayatından uzak tutan uygulamalardan vazgeçilmelidir. Bunlardan biri de kadınlara getirilen başörtüsü yasağıdır. İnandığı için başını örtmek isteyen ve bu şekilde hem eğitim almak hem de çalışma hayatında yer almak isteyen kadınların önündeki bu engel en kısa zamanda kaldırılmalıdır. Memur-Sen olarak kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü talebimizi ortaya koyan, `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyamıza gösterilen ilgi ve atılan 12 milyon 300 bin imza da bu yöndeki taleplerin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.
 
"Kadınlara getirilen, eğitim ve çalışma hayatındaki engeller kaldırılmalı"
Başörtüsü yasağı dayatmasıyla kadınlara karşı eşitsizlik ve adaletsizlik yapıldığına dikkat çeken Özperk, "Bu yasak aynı zamanda kadın kadına eşitsizliktir, kadın-erkek eşitliğine de aykırıdır. Kadına karşı şiddeti önlemek için çalışma yapan ve yasa çıkaran devletin, başörtüsü yasağı ile kendi uyguladığı şiddetten vazgeçme zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir. Kadınların sorunlarının devam ettiğini üzüntüyle görmekteyiz. Özel gün ve haftalarda verilen sözlerin afaki olmaması, bu sözlerin hayata geçirilmesi için sorumluluk konumundaki herkesin üzerine düşeni yapması gerekmektedir" diye kaydetti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir